Club Soda Festival danst de zomer op gang

19/04/2017

10 jaar Club Soda Festival: afgelopen zaterdag was het feest in Avelgem. Anders dan andere jaren vond hun jubileumeditie deze keer plaats in april. In september, op hun vertrouwde moment, hadden ze hun jubileumjaar al op gang getrapt met een kick-off party die ons liet proeven van wat er komen zou. Op paaszaterdag was het dan zo ver: de grote apotheose. Club Soda trok een heel erg Belgische kaart om haar verjaardag te vieren en dat stond garant voor een zot feestje. Dvtch Norris, Woodie Smalls, Goldfoxx, Amelie Lens, B… op 1 affiche in april, dat is zowat die Belgische top die ons zwaar doet smachten naar de Belgische festivalzomer. Gooi daar ook Skyve met danskonijn Eva De Roo en nog wat buitenlandse artiesten zoals Alci, Traumer en Ivy Lab bij en het plaatje is compleet. #nopunintended

Club Soda is meer dan beats in een leuke setting. Voor deze editie haalden ze dan ook alle kanonnen boven en werkten ze samen met video- en beeldkunstenaars om elk hoekje en kantje van de Spikkerelle en het jeugdhuis Krak op te lichten. Op en naast vier podia waren tal van installaties te zien van zowel professionele collectieven als de vrijwilligers van Krak die onder noemer Spacemakers zalige, visuele concepten maken. Gert-Jan Loobuyck, één van de drijvende krachten achter Spacemakers, bouwde ‘Spectrum’, een dynamische projectiewall van 60m² als doorgang tussen de ingang en het hoofdgebouw van het festival. De wall wordt opgesplitst in 33 aparte reuze-frequentiebanden die meetrillen op het ritme en de amplitude van bijpassende soundscapes. Nét die trigger om helemaal in de mood te komen voor de Club Soda-vibes!

In de grote zaal werkten de Spacemakers en Thelooca op hiphop en drum ’n bass beats in een real time grafisch laboratorium waar ze experimenteerden met live captatie, macrofotografie, stop motion, teken & verf-experimenten, processing, VGA-glitches en veel meer… 360°-projectie rules.

Kraft uit Deinze zorgde ervoor dat we jungle fever heel erg letterlijk kunnen nemen. Steek daar de beats van Goldfoxx, Nico Morano en Amelie Lens in en je waant je in één dierlijke broesse waar je maar één ding kunt doen. Jezelf losgooien. #JungleFever nemen ze ook erg letterlijk.

#bestkeptsecret in Zuid-West-Vlaanderen

Avelgem is zelfs voor veel Kortrijkzanen een exotische locatie. Maar ze weten er verduiveld goed hoe ze een feestje moeten bouwen. Artiesten aan de andere kant kennen Club Soda wel, maar staan stomverbaasd over wat Club Soda is als ze er aankomen. Goldfox liet alvast weten dat hij er zeker terugkomt!

Alle foto’s van Club Soda Festival kan je hier terugvinden.

20170415-xt020968

20170415-xt021002

admin