Developers en designers overspoelen Kortrijk

20/06/2017

Op vrijdag 23 juni 2017 is er de jaarlijkse internationale creativity conference BUMP Festival in de Kortrijkse Schouwburg. 8 internationale topsprekers brengen er een inspirerende talk rond design en creative development.

Op het programma staat onder andere Ash Thorp, die als design director meewerkte aan o.a. Spectre, X-Men: First Class en The Amazing Spiderman 2. Hij heeft ook een hand in videogames zoals Call Of Duty. Een top tekenaar, developer en designer deelt zijn verhaal met geïnteresseerden. Wij kijken alvast heel hard uit naar deze talk.

ASH THORP REEL from Ash Thorp on Vimeo.

Een ander creatief en innovatief hoogtepunt wordt de sessie van Juliette Bibasse. Met een voorkeur voor simpele, efficiente en ‘back to basics’ vormgeving is ze al bijna tien jaar bezig in de digitale kunstwereld, waar ze verbindingen legt tussen de cultuur sector, artiesten en festivals. Ze ontwierp interactieve podia voor Vice, audioreactive origamisculpturen en zoveel meer. Op BUMP zoomt ze samen met Joanie Lemercier in op ‘the joy and struggle of producing innovative light installations.’

La Montagne (Light installation by Studio Joanie Lemercier, produced by Juliette Bibasse)

Anouk Wipprecht durft ook scheef te gaan. Ze maakt interactieve modeontwerpen en experimenteert met de nieuwe technologieën, die steeds dichter op je vel kruipen. Letterlijk en figuurlijk. Ze wil ontwerpen die in interactie gaan met het lichaam van de drager, zo creeërt ze bewegende en ademende collecties. Anouk houdt ervan om te provoceren en grenzen op te zoeken, haar sessie kan dus héél interessant worden.

Anouk’s ‘Spider Dress’

Nog niet overtuigd? Bekijk dan deze aftermovie van de 2016-editie.

Tickets voor de conferentie kosten 39 euro en zijn te verkrijgen op www.bump-festival.be. BUMP Festival wordt georganiseerd door de opleiding Devine (Digital Design & Development) van Howest.

BRON: www.bump-festival.be

Broos Claerhout

Plaats een reactie