Herbeluister de Kunstbende 2017 radioshow

13/03/2017

Zoals elk jaar stond Quindo op zondag 12 maart weer klaar om jong Kortrijk op de hoogte te houden van wat er gebeurt op de voorronde van Kunstbende 2017 in Kortrijk. Jongeren tussen de 13 en 19 jaar uiten hun creativiteit in verschillende categorieën: muziek, performance, film, beeld, dans en tekst. Ook nieuw dit jaar: DJ! We trokken al dat jong geweld voor onze microfoon.

Divided, de Kortrijkse winnaar van de vorige editie, binnen de categorie ‘muziek’ werd 3des in de finale en komt daar bij ons over vertellen. We spreken met Dries, de regio verantwoordelijke voor Kortrijk. Ook de Black Gasolines (muziek) en de 13-jarige DJ’s van 2CHAOS komen langs. ‘404 NAME NOT FOUND’ vertelt over hun performance als aanklacht op onze hedendaagse maatschappij. Maestro Vanoo pakt het anders aan, hij voorziet een komisch jaaroverzicht.

Hersenstroomschema’s en creatieve duizendpoten? Martijn vindt zichzelf eerder een knotwilg. Waarom, dat hoor je in zijn voordracht. Ook de rappers van Fuego komt langs. In de fotoreeks ‘The Boy’ stelt Ellen een kwetsbare jongen centraal. Rune a.k.a. Witte Toekan komt vertellen over zijn performance en we spreken met Billy de Bezoeker over de sfeer op deze heerlijke lentedag!

De muzikanten van Billboard passeren onze microfoon alsook Heikel Ben Chikha en singer-songwriter Lars, wiens grootste fan zijn mama is. Ayla zit in de jury van ‘fotografie’ en deed in het verleden meerdere malen zelf mee, zoals Kay dit jaar.

Michaël Janaert, jarenlang presentator van de categorie ‘muziek’ vertelt over de acts dit jaar en de groeicurve van eerdere deelnemers. DJ Richard passeert langs de studio en onze jongste reporter Thomas brengt een kort sfeerverslag. We interviewden de jobstudenten van de Kortrijkse Schouwburg. Charlotte nam deel in de categorie TXT.

Hier de winnaars van Kunstbende Kortrijk:


MUZIEK
1. The Black Gasolines
2. Billboard
3. Heikel Ben Chikha
Eervolle vermelding voor Stray

DJ:
1. LCLennert
Wildcard voor Richie Haley

PERFORMANCE:
1. Footbox G
2. Witte Toekan
3. Ella
Eervolle vermelding voor Mohammed

BEELDEND:
1. Harm Vergote Duyck

FOTO:
1. Ellen Boucké

TXT
1. Vere
2. Hersenstroomschemas
3. Niels Verhoye

DANS
1. Viktor Skatchkoff
Eervolle vermelding voor Julie Devos

Timon Van De Voorde