Herexamens, wat nu?

10/07/2017

Het begin van de zomervakantie valt elk jaar helaas samen met het moment waarop veel studenten te horen krijgen dat ze één of meerdere herexamen(s) hebben. Akkoord, de keuze tussen pakweg een festival en een weekendje met de neus tussen de boeken is snel gemaakt maar bekijk de situatie eens op een positieve manier. Lees hieronder de vijf voordelen van herexamens en lach die herexamens weg!

 

1.  Je wordt een echte expert in jouw vak!

Niemand die in september nog evenveel weet over dat ene vak zoals jij. Plus, wie weet bouwt er één van de vakken van het volgende acaedemiejaar voort op de inhoud die jij ondertussen al twee keer hebt geleerd!

2.  Verliefd op een medestudent?

Een herexamen is de ideale manier om contact te zoeken met jouw crush van de richting. Zie je het echt helemaal zitten? Vraag dan of het mogelijk is om enkele bijlessen te volgen, succes verzekerd! Zorg er wel voor dat je toch iets over het vak weet of je valt door de mand..

3.  Van herexamens word je rijk!

Als je aan jouw bureau moet zitten dan geef je helemaal geen geld uit. Ideaal om in september nog op reis te gaan

4.  Geen afleiding meer tijdens het examen!

Krakende stoeltjes, een massa zenuwachtige studenten, 1001 vragen, vallende balpennen… Niets, nada, nothing! Minder volk betekent meer concentratie, en misschien ook betere punten!

5.  Lang leve wat me time!

Tijdens een drukke zomervakantie kan het al eens gebeuren dat je jezelf vergeet te verwennen. Als je herexamens hebt dan heb je daar tijd genoeg voor tijdens het blokken. Zo kan je bijvoorbeeld jouw nagels knippen, een heerlijke smoothie (laten) maken of een livestream meepikken van een festival!

 

Toch niet overtuigd? Beluister dan zeker eens deze reclamespot en vergeet dat herexamen… Veel succes alvast van de hele Quindocrew!

Op zoek naar een leuke koffiebar om te studeren? Check hier. Of heb je eerder last van stress en weet je niet hoe daar mee om te gaan? Lees dan zeker een dit artikel.

Picture by University of Central Arkansas.

Thomas Herrero

Plaats een reactie