Monkey Juice versterkt!

20/06/2017

Graag geven we onze frequentie in handen van een band in het programma VERSTERKER. Wij geven jonge band de kans om eigen nummers en muzikale inspiratiebronnen te laten horen aan het grote publiek.

In samenwerking met Poppunt biedt Versterker een permanente speelkans aan op Vi.be. De band krijgt dan vrijspel op onze radiogolven. Meer informatie vind je hier.

De tweede winnaar is de band ‘Monkey Juice’, vier gasten uit Sint-Niklaas die rauwe harde muziek brengen met volle overtuiging! Ze maken muziek omschreven als ‘atmosferische stoner grunge’ met invloeden van post-rock, noise, shoegaze, robotrock en meer. Monkey Juice werd reeds geselecteerd voor Commarocks, won een publieksprijs in de Lawijtstrijd 2014 en werden geselecteerd voor de Nieuwe Lichting 2015.

In september 2015 namen ze een nieuwe plaat op bij Tim de Gieter (Much Luv Studio), ook wel bekend van ‘Every stranger looks like you’, ‘Golden Noose’ en ‘Sloth Prince’ als ook bekend als producer van ‘Brutus’, ‘High Hi’, ’30 000 Monkies’ en nog veel meer! (Naar hun biografie op vi.be.)

De jonge knapen van ‘Monkey Juice’ maakten een klein uur radio over hun inspiratiebronnen, (muzikale) avonturen, ontmoetingen, optredens, schrijversprocessen en zoveel meer, allemaal in een zeer rustige huiskamersfeer (hoor het gesleur aan de sigaretten, het geslurp aan de blikjes en het nochalante gejam eigen aan repetitieruimtes).

Het resultaat beluister je hier:

Broos Claerhout

Plaats een reactie