Muzikaal Dour 2017 – Radio United sprak met de artiesten.

19/07/2017

Dour Festival 2017 zit er helemaal op en hoewel het hardnekkige stof van de weide weigert mee te verdwijnen houden wij vast aan de recente ontdekkingen, openbaringen en teleurstellingen op muzikaal vlak. Met Radio United stonden we in 2017 opnieuw op Dour Festival, samen met onze vrienden van Urgent.fm, Chase, Project Wolf, Radio Scorpio en Villa Bota.

Pic (c) Noémie Bernard.

We spraken op het festival met héél wat verschillende artiesten. Een aantal van die ontmoetingen en interviews kan je hier bekijken. Hieronder vind je overzicht van de meer dan 18 uren live radio-uitzending. Tip: als je niet de hele uitzending wil herbeluisteren om een interview te horen, klik dan gewoon op de naam.

Tijdens een uitgebreid interview met Alex Stevens, één van de twee hoofd muziekprogrammatoren van Dour, kom je vanalles te weten over de verschillende podia, de ontstaansgeschiedenis en de groei van het festival.


Donderdag 13 juli

De mannen van Glass Museum passeren aan de microfoon, net als de romantici van het hardere Animal Youth. We spraken met rappers Kaaris en Kalash Criminel. Radio United heeft ondertussen haar eigen fanbase opgebouwd, en Atomic Spliff hoort daar bij. Na hun interview freestylen ze wat door onze microfoons. De Belgische hip-hoppers en rising stars van L’Or du Commun zijn zowat deel van het DOUR 2017-DNA. Iedere dag staat wel iemand van het collectief geprogrammeerd op één van de 7 podia. Ook Palmistry en Blanck Mass passeren de revue.

Vrijdag 14 juli

Tussen 19u en 20u passeert Le Prince Harry in onze studio en ook de dub-mannen van Khoe-Wa komen langs om te vertellen over hun muzikale invloeden en het optreden in de Dub Corner. Vitalic praat over zijn ‘cosmic disco’-set van de dag ervoor en we hebben een date met de bandleden van ‘Rendez-Vous’! De mannen van Mome brengen ons ook graag een bezoekje.

Dé revelatie van het moment en protégé van Soulwax; het lieftallige WWWater. Zij passeert onze microfoon, samen met Mr. Trentemoller en DJ Vadim. Michiel vertelt over de energie van Cocaine Piss en Max zoekt uit wie dé belangrijkste persoon in de Dour 2017 VIP is!

Zaterdag 15 juli 

Cas ontvangt Mont Doré en Gablé in de radiostudio op het terrein van Dour Festival 2017. Je hoort de diepste geheimen en ambities van François and the Atlas Mountains en komt vanalles te weten over Alcest!

Harder! Colin van AmenRa, het beest op het podium blijkt een prins in de studio! Ook Manu Le Malin, die op zondag al hakkend het festival afsloot in La Caverne, blijkt een lieve man te zijn. Murdock staat voor de zoveelste keer op Dour Festival, maar kan er niet genoeg van krijgen: vaste waarde, maar onbetaalbaar!

Een fanfare die techno speelt? Meute doet het in stijl. Met een 11-koppige bezetting weten ze technoklassiekers op een originele manier te coveren als geen ander. We combineren hun interview met enkele nummers, live vanop DOUR 2017. DJ en producer Lefto vertelt over het belang van Dour voor de Belgische muziekscène, maar ook voor zichzelf. Acid Arab en Le77 passeren langs de studio voor een muzikaal tasje koffie.


Zondag 16 juli

Muzikaal bezoek! ENDZ passeert in onze studio om hun nieuwe nummer ‘Angels and Curves’ te spelen. We hebben een gesprek met DJ AZF en laten je ‘Jahneration’ live beluisteren vanop The Last Arena (a.k.a. de Dour Mainstage). Verschillende reporters geven een review over de optredens van AmenRa, Meute, François and the Atlas Mountains en BAZART.

Die Antwoord sloot zaterdag het hoofdpodium en daar komt reporter Elien alles over vertellen. Nicholas Michaux (jip, die sexy man op de foto!) kwam op bezoek en we luisteren naar een review van Millionaire, na 12 jaar opnieuw samengebracht door Tim Vanhamel en vandaag op Dour Festival 2017!

Dour 2017 is bijna gedaan, maar in deze uitzending geven we het beste van onszelf. Charlotte De Witte vertelt over vrouwen in de technoscène. Datzelfde genre wordt door Kristof Claes volledig doorgelicht. Multitalent Hanni El Khatib heeft een leuk gesprek met Manon, die het daarnaast ook met Camo and Krooked mag doen. We horen de liefste gabbers van de hele wereld, de Casual Gabberz, in gesprek met reporter Max en muziekkenner Laurens trakteert ons op een gratis review van Meatbodies en Deap Valley, beide in La Caverne. Merci Dour mon amour! Tot volgend jaar.

 

Broos Claerhout

Plaats een reactie