TEXtival blaast vijf kaarsjes uit

13/04/2017

Op de eerste zondag na de paasvakantie – dit jaar op 23 april– vleit het gratis festival opnieuw neer op de weide aan het Poortgebouw V-TEX in Kortrijk.

In de omliggende straten kunnen hun slag slaan op de jaarlijkse rommelmarkt, een van de grootste van de regio. Ook tijdens deze feesteditie blijft TEXtival zichzelf trouw. De combinatie van muziekoptredens en een speeldorp zorgt opnieuw voor het ideale decor voor een zomers uitje. De V-TEX weide is dan opnieuw dé pleisterplek voor gezinnen, muziekliefhebbers, buurtbewoners en sfeerzoekers.

Kunstendorp ARTopia is een nieuwigheid dit jaar: in de bovenverdieping van het oude fabrieksgebouw kan je proeven van de werken van talentvolle lokale kunstenaars. Onder het centrale thema ‘(T)huis’ staat elk kunstwerk in het teken van muren, en krijgt het fabrieksgebouw als industrieel stukje erfgoed een update.

Opbrengst voor het goede doel

TEXtival is ontstaan uit het engagement van de ouders van leerlingen van Buurtschool V-TEX, een afdeling van de Freinetschool De Levensboom. De schoolkinderen zorgen voor de kleurrijke, fantasievolle decoratie op het festivalterrein. De opbrengst van TEXtival gaat naar de schoolwerking en Buurtwerk Kortrijk, en draait op een nauwe samenwerking met Buurtwerk van OCMW Kortrijk

Bekijk de volledige affiche en het programma op de website van TEXTival. 

Timon Van De Voorde