Vieze sounds met Dirty Toy Company

26/07/2017

Dildo's, buttplugs en anale kralen? Voor Dirty Toy Company mag het nog ruiger. Belgische hard rock as it should be! De band, uit de regio van Leuven/Tienen, brengt zowel covers als eigen nummers, met één missie: het publiek omverblazen en zich vort amuseren.

Pic (c) Mandy Louwet.

Wouter (drums) en Remco (leadguitar) begonnen samen een AC/DC coverband. Al snel begonnen ze ook andere band te coveren en verdiepten ze zich in heel wat genres zoals grunge en hairmetal. Hard rock blijft het fundament van DTC. De bandleden staan graag op het podium en sinds november 2014 doen ze dat dan ook geregeld. Twee jaar geleden kwam hun eerste nummer ‘burn you down’ uit, dat goed onthaald werd door het bredere publiek.

Enkele dagen geleden kwam hun nieuwste single uit, met de titel ‘I hear the wind’.
Vanwaar de inspiratie voor de tekst en de sound komen, vertelt Remco graag in onderstaande uitzending.

Ontgoocheld toen je dit artikel aanklikte en geen bestelling kon plaatsen? Hun naam kozen ze er alvast niet naast, waar die  vandaan komt kom je te weten in de nieuwste VERSTERKER, deze beluister je hier:

 Graag geven we onze frequentie in handen van jong talent, in het programma VERSTERKER krijgt een band de kans om eigen nummers en muzikale inspiratiebronnen te laten  horen aan het grote publiek. In samenwerking met Poppunt biedt Versterker een permanente speelkans aan op Vi.be. De winnaar krijgt vrij spel op onze radiogolven. Meer  informatie vind je hier.

Artikel vrij naar vi.be profiel van Dirty Toy Company.

Broos Claerhout

Plaats een reactie