Waar kan je de beste bloklocaties vinden in Kortrijk?

30/05/2017

Eind mei/begin juni; het is weer zover. Eens niet op je kot studeren, hoe klinkt dat? Studenten gaan koortsachtig op zoek naar motivatie én een bloklocatie waar het handig studeren en gezellig vertoeven is. Gelukkig zijn er In de stad maar liefst 1000 blokstoelen beschikbaar.

De stad maakte een handig lijstje: op www.kortrijk.be/bloklocaties kan je locaties terugvinden met permanentie, gratis wifi en stille ruimtes. Onder andere in de bibliotheek kan je terecht: de Kortrijkse bib zet het hele jaar door zijn deuren open voor studenten maar nu de examens dichterbij komen, wordt de bib overstelpt door studenten. De bib is al jaren een bekende bloklocatie. Ook het Poortgebouw VTEX en De Warande bieden studieplaatsen aan.

Net als vorig jaar opent ook Texture in samenwerking met Teleblok tijdens de blokperiode juni opnieuw zijn deuren. Je kan er rekenen op een ruime en rustige werkplek, voldoende stopcontacten, gratis WiFi, Teleblok-verwennerij en fijne en doeltreffende ontspanningsmomenten. In elk blokpunt kan je elke dag tussen 15.30 en 16 uur terecht voor een gratis en vrijblijvende ontspanning. Meer informatie kan je hier terugvinden.

Natuurlijk bieden onze onderwijsinstellingen zelf ook bloklocaties aan die je op dezelfde website kan terugvinden. Op ’t Hoge kunnen studenten terecht in de Kulak waar in de bibliotheek heel wat studieplaatsen aangeboden worden en ook Vives organiseert opnieuw Blokkot. In de binnenstad kunnen studenten terecht op de Howest Campus en de UGent Campus Kortrijk in de Graaf Karel de Goedelaan of in The Lab in de Budastraat.

Zoek je nog wat tips voor een goede blokpauze? Klik dan hier voor onze 4 beste korte blokpauzes!

redactie

Plaats een reactie