1-0 verlies in Brugge en 6/24: KV Kortrijk in een slechte flow

24/11/2020

Zaterdagavond 21 november ging KV Kortrijk met het kleinste verschil onderuit bij landskampioen Club Brugge. In een wedstrijd waar de Kerels organisatorisch zeer sterk stonden en een punt konden rapen, werden ze koud gepakt na alweer een klein foutje, wat de laatste wedstrijden wel vaker het geval is.

Club Brugge begon gretig aan de wedstrijd, met meteen een kansje voor Noa Lang, maar de Nederlander schoot te centraal. Na de openingsfase ging de voet wat van het gaspedaal bij de Bruggelingen en dat bood perspectief voor Kortrijk. Sainsbury ging op wandel en vond de vuisten van Mignolet. In een saaie eerste helft kreeg Vanaken nog een kansje, maar de gouden schoen deed daar te weinig mee.

Na de rust kwam Club gepeperd naar buiten en creëerden ze enkele kansjes, maar echt gevaarlijk waren die niet. Na een uur spelen brak Noa Lang met een knappe omhaal de ban, al kreeg hij wel veel ruimte van de Kortrijkse verdediging.

Kortrijk kreeg nog kleine kansjes maar Club controleerde de wedstrijd en kon de 3 punten thuishouden. Kortrijk blijft dan weer achter met een 6/24. Geraakt het krediet stilaan op?

Keepersprobleem?

Zaterdag debuteerde doelman Ilic bij Kortrijk. De beloftevolle Serviër kreeg de voorkeur op Adam Jakubech, die nog maar net terug kwam uit de interlandbreak. Een kans voor Ilic om zich te bewijzen, want zijn concurrent zag er de laatste wedstrijden niet altijd even goed uit.

Ilic keepte zeker geen slechte partij, maar vooral uitvoetballend kwamen er te veel ballen terecht bij Club Brugge, al zal de jonge doelman hoogstwaarschijnlijk nog meer zijn kans krijgen dit seizoen en heeft hij nog meer tijd om zijn waarde te bewijzen.

Veel geblesseerden

Ook moeten de Kerels het met een sterk uitgedunde kern doen. Sterkhouder Kristof D’haene werd onlangs geopereerd en is 3 tot 6 maanden niet beschikbaar. Ook Selemani, Luqman, Badamosi en Lepoint zijn out. Makarenko was er dan weer niet bij door een positieve coronatest bij de Oekraïense nationale ploeg.

Scoringsprobleem

Coach Vanderhaeghe moet het dus doen met de troepen die hij heeft, maar dat weerspiegelt zich in een bijkomend probleem. Kortrijk kan niet blijven leven van de présence en ervaring van Mboyo. Het heeft wel een sterke Gueye rondlopen in de spits, die zeer sterk speelt in duel en aan de bal, maar nog maar één keer kon scoren in elf wedstrijden.

Als je de doelpuntenkermis tegen Beerschot (5-5) wegneemt, scoorde Kortrijk 13 keer in 12 wedstrijden, waarvan Mboyo er 6 scoorde, zo goed als de helft. Maar Mboyo is ook niet meer de jongste en wat als hij geblesseerd geraakt? Dan zit Kortrijk met een echt scoringsprobleem.

Georganiseerd sterk blok

Yves Vanderhaeghe was zaterdag toch tevreden, niet met het resultaat, wel met het spel van zijn ploeg. “We werden nog nooit weggespeeld, en meestal gaan we de boot in met maar 1 doelpunt verschil.” Dat komt door het sterk blok dat hij telkens neerzet. Met Sainsbury en Derijck vond Kortrijk een solide centrale verdediging, met heel veel ervaring.

Maar het is in ieder geval money time voor de Veekaa, dat zondag 29/11 KV Oostende ontvangt. Tegen zijn ex-ploeg wil Vanderhaeghe de 3 punten zien en een reactie van zijn ploeg. “We blijven er in geloven. Ik ben fier wat mijn jongens in het slotkwartier in Brugge nog brachten.”, aldus de coach.

Lees ook:

Jorunn Vannoorden

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.