11.11.11 lanceert jaarlijkse campagne in Kortrijk met streetart

31/10/2020

Op 31 oktober gaat de jaarlijkse 11.11.11-campagne van start in Kortrijk. Dit jaar wilt de organisatie changemakers in de kijker zetten en dat doet ze aan de hand van streetartkunstwerken over heel Vlaanderen. Het pronkstuk daarvan werd gerealiseerd in Kortrijk op het Nelson Mandelaplein.

Changemakers zijn sterke individuen die iets betekenen in het leven van anderen. Daarbij denken ze aan vakbondsactivisten, mensen die strijden voor vrouwenrechten, LGBTQ+-rechten, vluchtelingen, … Om die mensen in de kijker te zetten, bedacht 11.11.11 deze streetartactie. De actie bestaat uit een heleboel murals, niet alleen in Kortrijk maar over heel Vlaanderen.

Het werk op het Nelson Mandelaplein werd gemaakt door  Toon Van Ishoven, van kunstenaarscollectief Treepack. Zij maakten eerder al de streetart in de fietstunnel Burgemeester Nolfstraat. Hij maakte een uniek ontwerp dat symbool staat voor deze campagne. Meerdere handen en armen in verschillende huidskleuren dragen een gigantische megafoon als eerbetoon aan alle mensen die overal ter wereld hun stem verheffen over milieu, armoede, onrecht.

Stad Kortrijk werkt momenteel ook nog aan andere projecten met Treepack om het straatbeeld op te fleuren. Ogen ophouden dus!

Lees ook:

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.