2 mei is een belangrijke datum in het Harry Potter-universum

02/05/2017

Wat betekent 2 mei voor jou? Het voltallige fandom van het ‘Harry Potter’-universum herdenkt vandaag de Battle of Hogwarts. Die vond fictief plaats op 2 mei 1998, en dus is het vandaag 19 jaar geleden dat de strijd tussen Harry en Voldemort beslecht werd.

De Deathly Hallows, het zevende boek in de ‘Harry Potter’-reeks, is als boek uitgebracht op 21 juli 2007 en brak daarmee alle records rond het snelst verkopende boek ooit. De gebeurtenissen in de Deathly Hallows zijn namelijk de finale in de clash tussen Harry Potter en Voldemort die zijn hoogtepunt kent met de Battle of Hogwarts. In dit boek bewees J. K. Rowling ook hoe ingenieus verweven de plot in elkaar stak. Het boek is een echte pageturner en de films doen niet onder. De verfilming van Battle of Hogwarts is ronduit adembenemend. De scène waarin McGonagall de magische woorden Piertotum Locomotor uitspreekt, bezorgt je keer op keer koude rillingen.

2 mei = rouwen en eren

Tijdens de Battle of Hogwarts wordt er ook stevig geduelleerd en worden er ook heel wat verliezen geleden. Sedert 2015 verontschuldigt J. K. Rowling zich dan ook op 2 mei, op de dag van de herdenking van de Battle of Hogwarts, bij haar fans voor de personages die ze in het verhaal liet sterven. In 2015 verontschuldigde zich voor de dood van Fred Weasley, voor haar persoonlijk de meest aangrijpende. Vorig jaar verontschuldigde ze zich voor de dood van Remus Lupin. Hij liet het leven toen hij zich opofferde om Arthur Weasley te beschermen, aangezien de Weasleys Fred al waren verloren. Dit jaar verontschuldigt ze zich voor de dood van Snape. Het is namelijk ook pas tijdens de strijd dat zijn rol in het hele verhaal wordt blootgelegd en we ontdekken dan pas waarom hij toch bij de goeden hoort!

Iedereen brengt vandaag met andere woorden hommages aan de gevallen helden.

redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.