‘2017’, de nieuwe protestsong van Kortrijkse Definitivos

20/10/2017

Kortrijkse punklegende en cultureel erfgoed 'Definitivos' presenteerden gisteren hun nieuwe plaat in hun hoofdkwartier, café Den Bras. '2017' is een hedendaagse protestsong.

“2017, the worst I’ve ever seen!” zingen de oude punkers in hun nieuwste nummer, dat tevens vergezeld wordt door een edgy videoclip. De ‘Definitivos’ klagen het gebrek aan engagement aan. Als punkers die in de jaren 80 benefieten speelden tegen het neoliberaal beleid van Iron Lady Margaret Thatcher, het Kortrijkse politiegeweld, op raketbetogingen, tegen de revolutie van Ayatollah Khomeini en zoveel meer zijn ze ontgoocheld in de passiviteit waarmee we in ‘2017’ alles over ons heen laten komen. Op 21 april 2018, Record Store Day, brengen ze een nieuw full album uit. Wie niet tot dan kan wachten, kan de Definitivos aan het werk zien op 31 oktober 2017 in Café Den Trap.

De Definitivos spelen ondertussen heel wat jaren samen en brachten een overzicht van hun muzikaal parcours (met hier een daar een zijspoor naar de seks, drugs en rock ‘n roll).
Naast een videoclip uit de oude doos passeerden ook enkele nummers de revue, waaronder hun bekendste single ‘Modern Dance’.

Definitivos zijn Kortrijks in hart en nieren, ze leven op Bocker, ademen KVK en pissen in de leie. Jong van geest, straf en Kortrijks. Op 1 maart 2012 ging Quindo on air, toen werd bewust gekozen voor hun plaat ‘Courtrai tonight’ als ons eerste nummer.

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.