24 uur lang strijden tegen kanker? Op campus Kulak

07/03/2019

KU Leuven campus Kulak zamelt 24 uur lang geld in voor kankeronderzoek. De actie ‘Kulak 24 uur tegen kanker’ is gestart om 10.00 uur vanmorgen.

Studenten, personeelsleden en professoren brengen geld in het laatje door croques te eten of met een gocart te racen, maar ook door aan de 6-urenloop deel te nemen. “Er zijn meer dan 200 lopers ingeschreven”, vertelt student Joppe Lefebvre. “En niet enkel de Kulak loopt mee. Ook AZ Groeninge, buurtbewoners en zelfs het schepencollege van stad Kortrijk doen hun duit in het zakje.” Opvallend, het parcours loopt dwars door de gebouwen van de campus. ‘t Is eens iets anders dan hollen naar het leslokaal om toch maar op tijd te zijn.

Vicerector Piet Desmet is trots op zijn campus. “Met de steun van iedereen aan baanbrekend onderzoekswerk binden we op een overtuigende manier mee de strijd aan tegen kanker, een ziekte die niemand onder ons onberoerd laat. Het is een studentikoos event met een sterke boodschap en een overtuigd engagement. Kulak op zijn best!

Na de loopwedstrijd volgt nog een fuif in de bekende Kulak-zweetkelder, een film en een ontbijt.

Beluister het volledige interview.

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.