3 muzikale workshops die je zeker moet volgen

12/02/2018

Stilstaan is achteruitgaan, dat weet iedereen. Hoog tijd dus om enkele interessante workshops met stip in jouw agenda aan te duiden! 

1. Beats maken in Ableton Live

Ableton Live is een schitterend productieprogramma om zowel live als in de studio muziek te maken. Een intuïtieve interface, een uitgebreide collectie instrumenten en samples en een hele batterij aan effecten, Ableton Live heeft het allemaal in huis. Niet voor niets is het programma de ultieme ‘workstation’ voor heel wat producers, muzikanten en dj’s. De workshops vinden plaats op 19 februari, 26 februari, 5 maart en 12 maart, telkens van 19.00 tot 22.00 uur. Schrijf je hier in! 

2. Popping for life

De Stroate, dé hiphopacademie van België, organiseert vanaf woensdag 14 februari tot woensdag 7 maart een workshopreeks over popping. De dans is gebaseerd op het snel op- en ontspannen van je spieren. Naast de basic pop leer je ook waving, robotics … De workshops gaan elke woensdag door van 15.00 tot 16.00 uur. Klik hier voor meer informatie.

3. Soundscape all the way

Tijdens deze workshop op 13 en 20 maart onderzoek je samen met de vaste geluidsontwerper van Theater Antigone wat een goede soundscape is op het podium. De invloed van muziek en geluid op een scène is niet te onderschatten, zo niet van levensbelang. Je leert in deze workshop een soundscape maken door alledaagse geluiden om te vormen tot nieuwe klanken. Het klinkt misschien ingewikkeld maar het is zeker de moeite waard, je gaat zelfs aan de slag met het programma Ableton Live. Inschrijven kan hier.

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.