4 redenen waarom ikorganiseer.be een handige site is

07/05/2019

Jeugdhuizenkoepel Formaat lanceerde vandaag ikorganiseer.be, een website die jonge organisatoren van muziekevenementen moet ondersteunen. “De site moet jongeren zin doen geven om te organiseren en hen op een heldere manier van correcte informatie voorzien”, klinkt het. Hier zijn vier redenen waarom die gloednieuwe site een bezoekje waard is.

1. Tonnen inspiratie

Naast tips over pakweg geldzaken of communicatie is er een aparte pagina met goede voorbeelden. Zo doet Elias Woodbridge van Scouts en Gidsen Deerlijk het succes van hun jaarlijkse Fancy Fair uit de doeken: “Wees authentiek! Dat is volgens mij het allerbelangrijkste. Bij ons is dat erg terug te vinden in dat ‘scouteske’. Ook in de bredere zin: we doen ook een goede daad door een deel van de opbrengst te schenken aan een goed doel.”

2. Sabam betalen doe je zo

“Hoe zit dat nu weer met Sabam?”, het is een vraag die regelmatig opnieuw opduikt. Ikorganiseer.be vat op een duidelijke manier samen wat Sabam precies inhoudt, maar vooral ook welke stappen je precies moet ondernemen. Eindelijk is er duidelijkheid!

3. Gratis vrijwilligersverzekering, brochure geluidsnormen… verzameld op één plek

Het grote voordeel aan de gloednieuwe site van Formaat is dat je er zo goed als alles terugvindt. Er is zelfs een zogenaamde toolbox met bijvoorbeeld tips om vrijwilligers te werven, voorbeeldcontracten voor artiesten en een sjabloon om de begroting van een evenement op te stellen. Lees: vind het warm water niet opnieuw uit en download die documenten met een gerust hart.

4. Duurzaamheid for the win

Een evenement op een ecologische manier organiseren is stilaan meer regel dan uitzondering geworden en dat is maar goed ook. Op ikorganiseer.be is er een volledig dossier aan gewijd, van mobiliteit tot duurzaam drukwerk. Daarnaast toont Chiro Gontrode een blik achter de schermen van hun ecologisch verantwoord OZON-festival zonder ook maar één vuilnisbak.

De nieuwe website van Formaat vzw werd tot stand gebracht in samenwerking met zeven partners: De Ambrassade, Chiro, Scouts en Gidsen, KLJ, Bataljong, KSA en Poppunt.

Pic by Nikki Lucy

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.