4 weetjes over Alcatraz 2018

03/12/2017

Het festival Alcatraz zal Kortrijk op 10, 11 en 12 augustus 2018 opnieuw doen daveren. Na de topeditie van vorig jaar zullen de metal- en hardrockfans ook dit jaar hun duimen en vingers kunnen aflikken. En wij weten waarom.

1. Status Quo is headliner

De specialisten van de immer opgewekte ‘hardrockliedjes’ zullen de eerste festivaldag afsluiten. Status Quo ken je ongetwijfeld van hits als ‘Whatever You Want’ en ‘Down Down’. De Britse band verkocht al meer dan 100 miljoen platen.

2.De Swamp blijft behouden

‘Wie het vorig jaar allemaal niet genoeg vond en het graag wat harder wilde, spoedde zich naar de tent. Dat concept blijft voor de komende editie behouden, ook wat de invulling van de tentstage betreft’, aldus de organisatie. Op dit tweede podium komen de betere bands uit de subgenres aan bod: van stoner tot death en black metal.

3.Maar liefst 17 nieuwe namen

Sepultura, Battle Beast, Mr. Big, Fozzy, Ross the Boss, Orden Ogan en Behemoth zijn de eerste namen voor de Prison Stage. Met bands als Ministry, Satyricon, Napalm Death, Alcest, Municipal Waste, Nails, Primordial, Ufomammut, Crisix en Gruesome wordt de line-up van de Swamp voorlopig zeker niet over het hoofd gezien. 

4.Ticketverkoop is gestart

Je kan nu al jouw camping-, combi- of VIP-ticket bemachtigen via www.alcatraz.be. ‘Hard combi’-tickets zijn beschikbaar vanaf 8 december om 12.00 uur via Popcenter te Kortrijk.

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.