4 weetjes over Almost Summer festival

12/06/2019

Het Almost Summer festival van kunstencentrum BUDA krijgt een vervolg. Van 13 tot 16 juni en van 20 tot 23 juni kan je op het Buda-eiland genieten van een divers programma met onder meer openluchtcinema, dans en een tuinconcert. Hier zijn vier weetjes over het zomerse festival in het hartje Kortrijk.

Publiek doet zegje

De zogenaamde ‘B-scene(rs)’, een groep geëngageerde toeschouwers, hebben twee voorstellingen zelf uitgekozen. “Kunstenaars die vorig jaar hun werkplek hadden in BUDA, stuurden informatie over hun voorstellingen op. Daarna was het aan de de B-scene(rs)”, legt publiekswerker Famke Struyve uit. “Uiteindelijk kozen ze voor The Price is Right van Cécile Bally en Commensurate to be with van Liza Baliasnaja.”

Met de bus naar…

Altijd al eens een operavoorstelling willen zien? BUDA neemt je mee naar de Opera van Rijsel voor het dansfestival Latitudes Contemporaines. Op het programma: de voorstellingen ‘Ballet de Lorraine 1968-2018’ en ‘Maguy Marin: Ligne de crête’. Enkel voor die laatste voorstelling zijn er nog tickets verkrijgbaar.

(lees verder onder de video)

‘Van eigen bodem’

Het festivalprogramma bevat 11 Belgische premières, telkens (deels) gemaakt in de BUDA-studio’s. Zo fileert de Brusselse Farbod Fathinejadfard in zijn voorstelling ‘SHIRAZ – Tell me about the revolution’ ongenadig de twee systemen die hem maakten tot wie hij is. Hij toont de realiteit van overheidsinstanties die hem “herleid hebben tot een speelbal van structuren”.

Fjistje

Naast de verschillende voorstellingen is er ook plaats voor een ‘Garden Party’ met dj Maarten van Cauwenberghe, de geluidsman van het gezelschap Voetvolk van choreografe-danseres Lisbeth Gruwez. De tuin van het vroegere Broelmuseum (Broelkaai 6) aan de verlaagde Leieboorden is de dansvloer van dienst. Toegang? Gratis.

Een ticket kost 7 euro per voorstelling. Voor een dagticket betaal je 12 tot 25 euro.

Wat kan je verwachten op onze festivals?

☀ Wat kan je verwachten van de voorstellingen tijdens Almost Summer Festival 2019?☀Volgens Jolien zijn het nooit klassieke voorstellingen, maar verrast het iedere keer opnieuw!Wil jij je ook laten verrassen? Zak dan tijdens het festival zeker eens af naar het buda-eiland en ontdek er dans en theater in de Budascoop én film in de tuin!filmpje gemaakt door Het Chemisch Circus

Geplaatst door Kunstencentrum Buda op Donderdag 6 juni 2019


LEES OOK

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.