5 dingen die hatelijk zijn tijdens de blok

08/01/2019

De blokperiode is verre van de leukste tijd van het jaar voor studenten maar sommige personen lijken daar nog een schepje bovenop te doen. En jawel, daar zitten ook docenten tussen. Wij lijsten de vijf meest hatelijke dingen op die je kan meemaken tijdens de blok.

1. ‘Ik ga zo hard buizen’

Je kent ze wel, die studenten die na bijna elk examen beweren dat een buis onvermijdelijk is. In elke richting, vriendengroep, klas… ze zijn overal. Opvallend: deze personen hebben de gave om immuun te zijn voor herexamens (en om serieus op de zenuwen van hun medestudenten te werken).

2. Examenplanning met drie examens in een week

Om de een of andere reden zijn er soms examenplanningen die gemaakt zijn door de duivel. Stel, je hebt vier examens en de examenperiode duurt vier weken. Dan kan het weleens gebeuren dat je drie examens in de eerste week moet afleggen en dat het vierde examen in de laatste week valt. Met andere woorden: shit happens.

3. Even op Facebook scrollen?

Tijdens die welverdiende blokpauze even Facebook openen, is zowat het slechtste wat je kan doen. Je wordt uitgenodigd voor de meest verslavende spelletjes ooit, je ziet tal van evenementen passeren waar je niet naartoe kan… en dan hebben we het ergste nog niet gehad. Een medestudent stelt een vraag in de Facebookgroep van jouw richting maar je begrijpt zelfs de vraag niet.

4. Bolletjes kleuren for the win

Je hebt alle meerkeuzevragen beantwoord op een kladblad en besluit de bolletjes op het antwoordformulier te kleuren. Het einde komt in zicht en je doet je uiterste best om binnen de cirkel te blijven en het juiste antwoord aan te duiden. Drie keer raden: bij de laatste vraag loopt het mis en je moet helemaal opnieuw beginnen.

5. De gang van het examenlokaal = de hel

Moet je dat hoofdstuk echt kennen voor het examen? Ik dacht dat we niets moest kennen uit dat boek? Hoezo, het is een openboekexamen? Wat heb jij geantwoord bij die eerste vraag? De gang van het examenlokaal vermijd je best als je tenminste geen zenuwinzinking wil overhouden aan de blok. Of misschien moeten we die moeilijke vragen gewoonweg achterwege laten, willen we dat afspreken?

Wie nood heeft aan een luisterend oor tijdens de blok, kan contact opnemen met Teleblok via chat tussen 18.00 en 23.00 uur. Wij spoelen alvast even door voor naar de lesvrije week.

Bekijk ook

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.