5 redenen waarom fuifzaal Depart beire is

04/09/2017

Vrijdag 1 september opende de nieuwe fuifzaal Depart zijn deuren voor het grote publiek op het Nelson Mandelaplein. Schepenen Arne Vandendriessche (Open VLD), Wout Maddens (Open VLD) en Bert Herrewyn (SP.A) kozen voor een rap in plaats van een traditionele openingsspeech. De zaal biedt plaats aan maximaal 1.400 feestvierders.

1. De toog is 30,5 meter lang

Een 30,5 meter lange toog is gigantisch. Ter vergelijking, een harmonicabus van De Lijn is 18 meter lang. Hopelijk vinden de organisaties genoeg barpersoneel…

trumpkortrijk

2. Al meer dan 50 evenementen op het programma

De aanvragen voor de nieuwe fuifzaal lopen vlot binnen. Op het programma staan onder meer Sonic City Festival van De Kreun, een quiz van Howest en de oudejaarsuitzending van MENT TV. Je kan de organisatie achter Depart bereiken via event-huis@kortrijk.be of 056/27.74.90.

bryandepart

3. De zaal is deel van de Safe Party Zone

Elke feestvierder moet zijn identiteitskaart laten scannen aan de ingang. De organisatoren van een Safe Party Zone-evenement kregen een opleiding over de veiligheid op evenementen. Dankzij de scan maken mensen die niet komen om te feesten geen schijn van kans.

gethurtatdepart

4. Prijskaartje van 3,75 miljoen euro

De bouw van de fuifzaal is een investering van 3,75 miljoen euro. En iets wat veel geld kost, is meestal ook de moeite waard. Ga zelf zeker eens een kijkje nemen en je zal merken dat de stad kosten noch moeite heeft gespaard om van Depart een pareltje te maken.

troll

5. Geen geluidsoverlast

Vanaf de start van het project was geluidsoverlast een belangrijk aandachtspunt. Zo bestaan de muren van de evenementenhal uit 40 centimeter gewapend beton. Verder is de positie van de ingang strategisch gekozen.

nobodytimeforgeluidsoverlast

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.