5 redenen waarom Samoerai in jouw afspeellijst moet

18/11/2017

‘Ken je dat gevoel dat je allene met jezelf in de zetel zit, aan het peizen over alles mo nietn heeft nog betekenis?’ Samoerai gaat in zijn nieuwe plaat ‘Up zoek no de verloorn tied’. De rapper uit Diksmuide is een van de sterke mannen achter het Phatmark Collective dat verschillende West-Vlaamse woordkunstenaars verenigt. Vijf redenen om Samoerai nu aan jouw afspeellijst toe te voegen.

1.Een van de oprichters van Phatmark Collective

Samen met Vorre uit Langemark richtte Samoerai in 2004 het Phatmark Collective op. Het collectief is onder andere de organisator van de freestyle rap battle ‘De Bestn Vant Westn’. ‘Vorre is van Langemark en ikzelf ben van Diksmuide, daarvan komt de naam Phat-Mark,’ aldus Samoerai.

2.Een gezonde geest in een gezond lichaam

Onder het motto ‘grow life, harvest love’ kweekt de rapper uit Diksmuide zijn eigen groenten en fruit. Bovenop zijn scherpe tong heeft Samoerai dus ook nog eens groene vingers

 

3.Meer dan een solo-artiest

Naast zijn solocarrière is Samoerai een van de vaste MC’s bij de gerespecteerde crews Grafgravers en Jayeness. Patrick Smagghe van muziekclub 4AD over Grafgravers: ‘Welkom aan boord van de crème de la crème van de Vlaamse hiphopscène!’ 

4.Voorprogramma van ‘t Hof van Commerce

Toen Samoerai voor de eerste keer mocht opdraven op een groot podium was dat meteen voor een klepper van een formaat. In 2003 kreeg de West-Vlaamse rapper de kans om zich te bewijzen in het voorprogramma van ‘t Hof van Commerce.

5.Aan vette videoclips geen gebrek

Samoerai trekt de lijn van zijn vette lyrics door naar zijn videoclips. Keer op keer weet hij zich te omringen met mensen die overlopen van talent. Meer van dat graag!

Pictures by FLUS & Samoerai

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.