5 tips voor de perfecte start van het academiejaar

25/09/2017

Het academiejaar is nu echt van start gegaan! Studentenresto's lopen vol, proffen krijgen mails vol schrijffouten en nachtwinkels boeken extra omzet. Jammer genoeg verloopt de start van het academiejaar niet voor iedereen even vlot. Lees daarom deze vijf tips voor de perfecte start!

1.De eerste indruk is van levensbelang

Probeer tijdens de eerste week niet te laat te komen, geen driekwartsbroek te dragen en een zweetgeur te vermijden. Een eerste indruk maak je maar één keer. En proffen zijn meesters in het haten van een student die een slechte eerste indruk maakt. Vergis je niet, jouw medestudenten zijn daar ook goed in.

2.Ga op café

Tijdens de eerste dagen heb je normaal gezien geen schoolwerk, ook al ben je een voorbeeldstudent. Gebruik die tijd om jouw medestudenten beter te leren kennen en waar kan je dat beter doen dan op café. SHOUT OUT naar deDingen en Den Bras. Of wil je misschien altijd zelf notities maken?

3.Een studentenkaart biedt voordelen

Je hebt twee soorten studenten: slimme studenten die regelmatig gebruikmaken van hun studentenkaart en onwetende studenten die zich blauw betalen tijdens het academiejaar. Zo betaal je bijvoorbeeld 65 euro om vijf maanden lang te werken aan jouw strak lichaam in de fitness op vertoon van je studentenkaart.

4.Schrijf die gemiste lessen op

Iets te lang blijven plakken in Den Chips, gewoon geen zin hebben of ‘Netfix and Chill’ net iets te serieus nemen? Redenen genoeg om eens een les te missen. Pas op, vergeet die lessen niet ergens bij te houden of je bezorgt jezelf wat extra werk vlak voor de examens.

5.Sport als een beest

Sporten is gezond, beire en vooral fucking lit! Gewoon doen is de boodschap. Het levert je niet alleen extra energie op, ook je sexappeal gaat sneller omhoog! Na een workout wacht je best wel even om die nieuwe profielfoto te nemen…

352l02

Picture by Know Your Meme

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.