5 verborgen plekjes die je niet mag missen in Kortrijk

26/03/2018

Kortrijk is een van de grootste steden van de provincie West-Vlaanderen, met heel wat bekende locaties zoals de K in Kortrijk, het Begijnhof en de Grote Markt. Maar naast al die toeristische trekpleisters zijn er nog heel wat verborgen parels waar weinig Kortrijkzanen weet van hebben.

Petit CaféZwevegemsestraat 17

Het kleinste café van Kortrijk, dat vind je in de Zwevegemsestraat. Begin dit jaar besloot voormalige zaakvoerder Ruddy Demeulenaere er na 38 jaar definitief een punt achter te zetten. Maar de redding was nabij, want Chloé De Jode heropent op 31 maart de kroeg. Het café heeft een oppervlakte van amper 50 vierkante meter, dus dat alleen al is een reden om zeker eens langs te komen. Daarnaast is Petit Café niet enkel het kleinste, maar ook een van de goedkoopste cafés in Kortrijk. Je betaalt er slecht 1,5 euro voor een frisse pils. Het is er gezellig vertoeven in een retro interieur. Bij mooi weer kan je zelf iets drinken op het binnenplein. 


Minigolf Astridpark – Graaf de Smet de Naeyerlaan

Minigolf: altijd leuk! Ook in Kortrijk heb je de mogelijkheid om samen met je vrienden de 18 holes te verslaan en dit in zo weinig mogelijk slagen. De locatie ligt een beetje verborgen tussen het struikgewas van het Astridpark, maar als je jezelf in de Graaf de Smet de Naeyerlaan begeeft, zul je het wel snel vinden. Kinderen onder de 12 jaar betalen slechts 1 euro. Ben je ouder, dan betaal je 3 euro

Leilekkerland – Reepkaai

Naast het gebouw van AZ Groeninge vind je de stadstuin van Kortrijk. Iedereen kan hier komen tuinieren, op een gezamenlijk of persoonlijk perceeltje. Naast het kweken van groenten, fruit en planten, kan je hier ook gewoon terecht om even tot rust te komen. Er zijn bankjes waarop je kunt genieten van de zon en het uitzicht is er ook prachtig. Je zit namelijk op het uiteinde van Buda-eiland, net waar de Leie in twee splitst. 

Smalle gevels – Kapelstraat

Van het kleinste café naar de kleinste voorgevel van Kortrijk. Als je vanop het Sint-Amandsplein de Kapelstraat ingaat, vind je aan je linkerkant een smal steegje. Ga je hier door, dan kom je op een van de gezelligste binnenkoertjes van de stad terecht. Allemaal smalle huizen in verschillende kleuren en in het midden van het pleintje: een gezamenlijke barbecue. In de hoeken kan je de smalste voorgevels van heel Kortrijk zien, ze zijn namelijk niet breder dan de voordeur. Deze verborgen locatie straalt gewoon knusheid uit.

Speak Easy – ???

Tijdens de drooglegging in Amerika was het verboden om alcohol te consumeren. Dat leidde ertoe dat mensen op verborgen plaatsen, zoals bijvoorbeeld een kelder of achter valse muren, samenkwamen om daar te drinken. Dat concept bestaat vandaag de dag nog steeds. Speak Easy’s, zo heten ze en sinds november hebben we er ook zo eentje in onze stad! Jean-Luc Dekeerle werd geïnspireerd door de vele Speak Easy’s in New York. De locatie verklappen we uiteraard niet, want Jean-Luc hoopt op mond-aan-mondreclame. Wel kunnen we vertellen dat het er gezellig is en je kan er genieten van een drankje of verse pasta’s, nacho’s enzovoort. De zaak heeft wel een Instagramprofiel, waarop je foto’s van het interieur en de gerechten kunt bekijken. Zeker een aanrader!

Jelle Hackx

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.