50 studenten en ondernemers maken zich op voor ‘BoostCamp’ rond circulaire economie

04/09/2019

Vlaanderen Circulair en Protopitch 3.0 nemen van 8 tot en met 12 september een 50-tal studenten en ondernemers op sleeptouw in het ondernemerschap maar ook in de circulaire economie. Dat is een economisch systeem waarbij bestaande materialen en producten zo lang mogelijk (her)gebruikt worden. Het zogenaamde ‘BoostCamp’ vindt plaats in hostel Groeninghe langs de Passionistenlaan.

De Belgische en Franse deelnemers krijgen via workshops, lezingen, getuigenissen en bedrijfsbezoeken de inspiratie en tools aangereikt om een project (verder) uit te werken. Daarbij worden ze begeleid door (inter)nationale experts op het vlak van ondernemerschap en circulaire economie.

Derde editie

Vlaanderen Circulair organiseert sinds 2017 een bootcamp circulaire economie voor ondernemende jongeren. Het doel? Jongeren de nodige skills aanleren en kennis bijbrengen rond circulaire economie. Coördinator Brigitte Mouligneau: “Het hoger onderwijs biedt nauwelijks of geen vakken rond circulaire economie. Met ons bootcamp willen we studenten en young professionals samenbrengen en hen op een heel praktische manier laten samenwerken rond circulaire economie.”

(lees verder onder de video)

Huh? Circulair Bouwen? Check dit…

Geplaatst door Vlaanderen Circulair op Woensdag 13 februari 2019


Protopitch 3.0

Om nog meer impact te hebben, bundelt Vlaanderen Circulair dit jaar de krachten met Protopitch 3.0. Dat is een samenwerkingsproject van Frankrijk, Wallonië en Vlaanderen dat gespecialiseerd is in de begeleiding van jonge ondernemers en start-ups. “Protopitch 3.0 is zeer sterk in het ondernemerschap en heeft daarin ook een uitgebreid netwerk“, legt Mouligneau uit. “Wij zijn sterk in de circulaire economie en het educatieve luik. Het is een win-winsituatie.”

Meer info via www.vlaanderen-circulair.be.

Pics by Alpha Photography

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.