6 redenen waarom je naar KV Kortrijk-KV Oostende moet afzakken

30/09/2017

1. West-Vloamsche Derby

Op de 9e speeldag neemt KV Kortrijk het op tegen de rode lantaarn KV Oostende. De ‘Vissers’ uit Oostende zijn hopeloos op zoek naar hun eerste overwinning van het seizoen en Kortrijk kon dit seizoen nog maar 2 keer winnen. Een spannende partij in het vooruitzicht dus!

2. Grote rivalen

KV Kortrijk was in de jaren 90 een van de grootste rivalen van KV Oostende. In 1997-1998 speelden beide ploegen zelfs nog voor de promotie naar eerste klasse. KVO pakte toen de titel maar de ‘Kerels’ wonnen de eindronde en promoveerden op die manier ook naar de hoogste afdeling.

3. Lastige verplaatsing

Van de 17 verplaatsingen naar het Guldensporenstadion kon KV Oostende slechts drie keer winnen, negen keer ging de overwinning naar KV Kortrijk en vijf keer werd er een gelijkspel genoteerd.

Het laatste duel tussen de twee ploegen dateert van 21 december 2016. Toen won het ‘weireldploegsje’ van Marc Coucke met 0-2 in een partij waarbij Cyriac (45’) en El Ghanassy (87’) de weg naar het doel vlot wisten te vinden.

Volgens de statistieken worden de meeste goals door KV Kortrijk tijdens het eerste kwart van de wedstrijd gemaakt of vlak na de rust terwijl Oostende vooral pas vanaf de 75ste minuut scoort.

4. KV Oostende heeft punten nodig

KVO kon dit seizoen nog niet winnen en met een magere twee punten in acht wedstrijden staan ze onderaan de tabel.

Het is de tweede competitiewedstrijd onder Adnan Custovic voor de kustboys. Na het ontslag van trainer Yves Vanderhaeghe kon Custovic met Oostende tijdens de bekercampagne al winnen tegen Union en speelde het gelijk op het veld van Genk.

5. Gouden Stier aan de kust

Zinho Gano, topschutter in de Jupiler Pro League, ruilde begin dit seizoen Waasland-Beveren voor een avontuur bij KV Oostende. Met 6 goals mag hij zich Gouden Stier noemen, waaronder slechts 2 goals voor Oostende en 4 goals voor de leeuwen uit het Waasland. Tijdens de match KV Oostende – Waasland-Beveren scoorde Gano tweemaal, met als eindstand 0-3. Een pijnlijke nederlaag voor de ‘Kustboys’.

6. Ex-‘Kerels’ in Oostende

In de kern van Oostende lopen twee ex-‘Kerels’ rond. Oostendenaar Brecht Capon verhuisde mee met Vanderhaeghe en zijn sportieve staff in het seizoen van 2015-2016 van Kortrijk naar de kust. Vanderhaeghe is ondertussen ex-trainer van Oostende, Adnan Custovic (assistenttrainer) neemt het roer voorlopig over. Ook Balkanboy Tomasevic ruilde KV Kortrijk in voor de kustploeg.

Voorbeschouwingen

Yannis Anastasiou – Trainer KV Kortrijk:

Adnan Custovic – Trainer KV Oostende:

Vladamir Kovacevic – Speler KV Kortrijk

 

Christiaan Verschave

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.