A ‘Game Night’ to remember

04/05/2018

Een game night om te herinneren, dat kan je wel zeggen. Deze meeslepende komedie van John Francis Daley en Jonathan Goldstein neemt de kijker mee op sleeptouw door een op het eerste gezicht doodgewone spelletjesavond. Bereid je voor op een verwarrend avontuur, waarbij je niet weet wat echt en niet echt is.

Epische avond vol spelletjes

Max (Jason Bateman) en Annie (Rachel McAdams) zijn dat typische koppel dat elke week een gezelschapsspel wil spelen. Gelukkig voor hen hebben ze een vriendengroep gevonden die er ook zo over denkt. Wanneer Max zijn broer Brooks (Kyle Chandler) op het toneel verschijnt, wordt het minderwaardigheidscomplex van Max al snel duidelijk. Niet alleen hij, maar ook zijn zaad leidt hieronder. Niet echt ideaal als je aan kinderen wil beginnen.

Brooks nodigt iedereen uit om de meest epic game night mee te maken, een avond die niemand ooit zal vergeten. Max en Annie zien hun kans schoon om zich te bewijzen tegenover Brooks en gaan de uitdaging aan. Met de zin “Iemand uit dit gezelschap zal ontvoerd worden”, wordt de toon gezet. Vanaf dat punt weet je niet meer wat echt is en wat niet. Zowel de cast als de kijkers komen continue voor verrassingen te staan.

Spannende komedie

De film heeft goede spanningselementen, maar je moet geen actiefilm verwachten. Het is tenslotte nog altijd een komedie. Vooral de interactie tussen Max en Annie zorgt voor een rode draad, met heel wat verrassingen. De personages ontdekken samen met het publiek nieuwe kanten van zichzelf. De film is een constante samenloop van (on)bewuste complotten: niets is wat het lijkt.

Pas dus op als je de volgende keer zelf aan een moordmysterie wil meedoen.

Peter Poitier & Celine Himschoot

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.