Aangrijpende podcast over eenzaamheid valt in prijzen op de Lotties 2020

12/01/2021

In december reikte de opleiding Communicatiemanagement de Lotties 2020 uit. Tijdens dit podcastfestival werden vier awards uitgereikt aan de eerstejaarsstudenten voor hun podcasts. Leonie en Tuur wisten met hun podcast over eenzaamheid twee prijzen binnen te slepen: de publieksprijs en de juryprijs voor Beste Storytelling. 

“Het was de bedoeling om mensen te sensibiliseren over het onderwerp”, vertelt Leonie. “Onze opdracht was om een delicaat onderwerp te bespreken op onze eigen manier en om er heel veel gevoel en sfeer in te steken.” Een opdracht waarin ze dus wel geslaagd zijn, want de vakjury vertelde dat sommigen onder hen heel geëmotioneerd waren tijdens het beluisteren.

In de podcast komt Tuur zelf ook aanbod, hij vertelt er over zijn ervaring met eenzaamheid. “Mijn verhaal zelf naar buiten brengen, daar had ik geen probleem. Dat was uiteindelijk gewoon praten met Leonie. Maar achteraf, wanneer ik mezelf hoorde praten tijdens het monteren, heb ik toch beseft hoe zwaar het is. Daar was ik van geschrokken.”

Het volledige interview met Leonie en Tuur over hun podcast én de podcast zelf kan je hieronder beluisteren:

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.