Academie Kortrijk start met nieuwe atelier ‘streetart’

24/06/2021

Onder het Magdalenazwembad kan je dit weekend gaan kijken naar streetart. In de kelder van het gebouw hebben studenten van de Academie Kortrijk zich kunnen uitleven. Volgend jaar wordt er ook gestart met een gloednieuw atelier dat streetart nog meer in de kijker moet zetten.

Dit weekend kun je gaan kijken naar streetart projecten van studenten van de Academie Kortrijk. Elk jaar hebben zij een toonmoment op de academie, maar dit jaar werd gekozen voor een externe locatie. In de kelder van het Magdalenazwembad werden door de studenten Beeldatelier (12- tot 18-jarigen) van Dieter Van Der Ougstraeten en de studenten Illustratie (volwassenen) van Astrid Verplancke heuse kunstwerken gemaakt. Het thema voor de tekeningen was water, want streetart vormt zich naar de omgeving.

Stad Kortrijk zette al sterk in op streetart door jonge en lokale kunstenaars de kans te geven om van de publieke ruimte hun atelier te maken, zoals onder andere de kunstwerken op Kortrijk Weide. Dit project is een samenwerking tussen Academie Kortrijk, Tranzit en Howest, waarvan de laatste de huidige eigenaar van het Magdalenazwembad is.

Voor volgend schooljaar wordt ook met een nieuwe opleiding gestart die uniek is voor West-Vlaanderen. Onder leiding van Dieter Van Der Ougstraeten wordt elke zaterdagvoormiddag van 8u30 tot 12u00 op de Houtmarkt aan streetart gedaan. Het atelier is toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar die gepassioneerd is om hun idee met de buitenwereld te delen.

Wil je het toonmoment van het streetartproject bezoeken? Dan kan je op 26 en 27 juni van 10u00 tot 18u00 terecht in het Magdalenazwembad, Sint-Martens-Latemlaan 1, 8500 Kortrijk. Heb je zin om zelf aan de slag te gaan in het atelier ‘Street Art’? Alle info kan je terugvinden op de website van de Academie.

Kevin Storme

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.