Affiche Alcatraz bijna compleet

06/04/2018

Metalfestival Alcatraz kondigde 7 nieuwe namen aan en maakt daarmee de affiche voor 2018 bijna compleet. Dee Snider, Cannibal Corpse, DevilDriver, Phil Campbell and the Bastard Sons, Venom Inc., The Black Dahlia Murder en Act of Defiance zetten in augustus hun tenten op in Kortrijk. De headliner voor zaterdag blijft nog even geheim.

Wie Dee Snider hoort, denkt meteen aan Twisted Sister. De band nam twee jaar geleden afscheid van de muziekwereld, maar Dee Snider is het optreden nog lang niet moe. Vrijdag 10 augustus staat hij opnieuw in Kortrijk op het podium en kunnen de fans meebrullen op de catchy tonen van ‘We’re not gonna take it’. Ook Motörhead is nog niet helemaal verdwenen, want ook voormalig gitarist Phil Campbell zakt af naar Alcatraz dit jaar. Hij brengt een set originele nummers met zich mee, afgewisseld met enkele Motörhead klassiekers.

Cannibal Corpse is al lang geen onbekende naam meer. De band verkocht al meer dan twee miljoen albums en mag zich commercieel de meest succesvolle death metalband aller tijden noemen. Dit jaar staan ze voor de eerste keer op Alcatraz. Venom Inc. bestaat volledig uit ex-leden van Venom. De stevige beats van hun nieuwe plaat ‘Avé’ zullen ervoor zorgen dat de festivalgangers onmogelijk kunnen blijven stilstaan.

Frontman Dez Fafara brengt steeds groot spektakel met zich mee. De grootste moshpit ter wereld, dat is de belofte van DevilDriver. “Daarom dat we ze graag een tweede keer inviteren naar Kortrijk”, klinkt het bij de organisatie. The Black Dahlia Murder staat al vijftien jaar op het podium. Deze melodische death metalband brengt stevige beats en gitaarriffs, lage grunts en hoge screams. De band is klein begonnen, maar ondertussen uitgegroeid tot een van de referenties van het genre.

Het minder bekende Act of Defiance bestaat uit ex-Megadeth-leden Chris Broderick (gitaar) en Shawn Drover (drums). Hun muziek is een basis van trash, aangevuld met death metal en moderne metalcore-invloeden.

Het festival gaat door op 10, 11 en 12 augustus in Kortrijk. De volledige line-up vind je op de website.

Brenda Jaminé

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.