Alessio Declercq (14): “Bij Red Side zeggen we nee tegen racisme”

05/04/2018

In 1984 startte Gino Derveaux met Red Side, een organisatie bedoeld voor kansarmen die wel de passie, maar niet het geld hebben om zich in te schrijven in een voetbalploeg. Na zijn dood in 2015 leek even alle hoop verlopen voor de jongeren van het project, maar de redding kwam er dankzij Younes Elhaddaji (21).

Wij spraken af met één van die jongeren, Alessio Declercq, om eens te kijken wat de leden nu zelf vinden van het project. Of hij stress had voor het gesprek? “Ik ben een stressvrij man”, verzekert Alessio ons, die 15 wordt in mei.

De jonge voetballer kwam bij Red Side toen Gino er nog coach was. Ook nu Younes het heeft overgenomen, blijft hij nog steeds trouw aan zijn ploeg. “Het leukste vind ik de vrienden; de mensen die je leert kennen. Er komen ook elke week nieuwe kinderen bij, dus je ziet altijd nieuwe gezichten”, zegt hij enthousiast. Hij raadt het andere jongeren zeker aan, want je voelt er je volgens de jongeman meteen thuis én je leert nog eens voetballen ook. Bovendien worden er altijd “matchkes” gespeeld, waardoor je perfect leert samenwerken in groep.

Naast straatjongeren een plaats geven waar ze zich thuis kunnen voelen, leert Red Side ze ook de waarden van fair play. “Geen racisme is bij ons bijvoorbeeld heel belangrijk, je leert er met iedereen samenleven!”, verduidelijkt Alessio.

Ten slotte vroegen we Alessio naar zijn favoriete voetbalploeg. “KV Kortrijk!“, riep hij uit volle borst. Dat was tevens ook het favoriete team van wijlen Gino Derveaux.

Zelf lid worden van Red Side? Ga dan gewoon eens langs op een van de inschrijvingsmomenten:
– Maandagavond van 18.00 tot 20.00 uur in de sporthal van VTI Kortrijk (voor -16)
– Dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur in het Poortgebouw V-Tex in Kortrijk (voor +16)
Je betaalt jaarlijks zes euro aan verzekering, maar dit is niet verplicht.

Jelle Hackx

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.