A-lijst for the win

Zondag van 11:00 tot 12:00

Luister naar dé plaatjes van het moment! Wat mag je verwachten: bands uit regio Kortrijk hebben een streepje voor, het mag al eens wat alternatiever zijn én van headbangen ga je niet dood. Onze muziekredactie schotelt je nieuwe muziek voor die meteen in jouw afspeellijst mag.

Artifacts

Vrijdag van 17:00 tot 18:00

Een halfuur kunst en cultuur! Niet bang van de grote noch de kleine C en K. Artifacts brengt de (lokale) stand van zaken van de artistieke en interculturele samenleving in uw huiskamer!

Batje

Dinsdag van 18:00 tot 19:00

Op zoek naar de goedkoopste manier om reclame te maken? Batje biedt U de ideale oplossing. Twee Deerlijkse hartsvrienden sloegen de handen in elkaar om U en anderen te helpen om Uw koopwaar of evenement in de kijker te zetten. De kostprijs, vraagt U? Het kost U geen cent. We vragen U alleen om Batje aan te prijzen bij Uw vrienden. Geniet van dit uniek streepje radio via quindo.be, elke dinsdag tussen 18.00 en 19.00 uur.

Bounty Radio

Donderdag van 20:00 tot 21:00
(tweewekelijks)

Tweemaal per maand brengen we in 1 uur Bounty Radio een update over vooruitstrevende en elektronische ‘Wereldmuziek 2.0’. Steeds in de playlist: global electronica, bass en organische grooves die je meenemen tot diep in de tropen.

De Keuze van Pieter

Donderdag van 10:00 tot 12:00

Pieter Persyn selecteert wekelijks de beste platen uit zijn collectie. Vanuit vzw Den Achtkanter komt Pieter op Quindo 'werkplekleren.' Naast versterking voor de muziekredactie is hij ook een fervent verzamelaar van vinyl en CD's én hobby-dj-na-de-uren!

De Radio is Gek Geworden

Dinsdag van 20:00 tot 21:00

De Radio Is Gek Geworden nestelt zich diep in de underground. Je hoort punk, noise, hardcore, drone, en ja, hier en daar zelfs een beat. Je hoort alles, maar je hoort het nergens anders. Gekke radio voor gek Kortrijk.

Happy Trails

Zondag van 10:00 tot 11:00

Happy Trails is a podcast made by Erasmus and Howest students. In every episode, we travel around the world to talk about culture and lifestyle of different countries. We don’t just talk about the country, we explore it. In this season we are focusing on the contrast between Belgium and other countries like Scotland and Spain. Tune in, sit back, relax and listen to Happy Trails!

House Am Radio

Vrijdag van 21:00 tot 22:00

De beentjes al wat losgooien vooraleer je naar 't Straatje of de 'Geverfden' trekt? Luister dan naar House Am Radio en placeer al een 'danske' in je living op de vetste houseplaten van het moment. House music for the win!

Kortrik boven

Zaterdag van 12:00 tot 14:00

Kortrijk is beire, ook op muziekvlak! Goose, SX, De Stroate, Amenra, Balthazar, The Definitivos... en zo kunnen we nog een tijdje doorgaan. Elke zaterdagmiddag van 12.00 tot 14.00 uur kan je genieten van de pareltjes binnen de Kortrijkse muziekscene.

Meet

Woensdag van 18:00 tot 19:00
(tweewekelijks)

Nog nooit van The Doors, Status Quo of Deep Purple gehoord? Shame on you! Luc Vanhalst stelt elke maand in 'Meet' de grootste rockiconen voor, klassiekers die in elke platenkast thuishoren. Kom gerust mee op ontdekkingsreis door de muzikale annalen.

Mr Woolf & The Raven

Woensdag van 19:00 tot 20:00
(tweewekelijks)

Mr Woolf & The Raven hebben het onder andere over buitenaardse complotten, scheikunde, magie, propaganda, hersenspoeling, hypnose, orgonenaccumulatoren, Egyptische piramides, geflipte robots, telepathie, Mayakalenders, wisselende polen, mythes en mysteries, onopgeloste vragen en wetenschappelijke experimenten.

On Stage

Zaterdag van 19:00 tot 20:00
(tweewekelijks)

Programma om de twee weken op zaterdag van 19.00 tot 20.00 uur of langer live op quindo.be. Gastheer Louis Vanoosthuyze nodigt telkens een andere centrale gast uit naar de Quindostudio en belt ook enkele artiesten op die de komende twee weken een link heeft met een optreden in de regio van Kortrijk.

Op de Koffie

Maandag van 12:00 tot 13:00

Quindo is proud to present: DJ Eddy van Bredene! Deze ouwe radiorot is helemaal terug van weggeweest. Na acht jaar stoft Eddy zijn platenkast af en neemt hij weer vinyl in de hand om de luisteraar te verwennen met een uurtje nostalgie. Neem een koekje, drink een tas koffie en ontspan met klassiekers uit de jaren 70, 80 en 90.

Quindo Special

Zondag van 13:00 tot 14:00

Radio in de rand van Eurovisie, Student Welcome, Kunstbende of Sinksenfeesten. Of uitzendingen gemaakt tijdens workshops, infosessies en masterclasses. Kortom, radio die maar een keer te horen is en dan weer verdwijnt, maar daarom niet minder mooi is. Dat is Quindo Special.

Radio Olympic

Dinsdag van 19:00 tot 20:00
(tweewekelijks)

Sport- en muziekfanaten, verenigt u! Club Foot staat stil bij bekende en minder bekende sporticonen. Niet enkel hun carrière en persoonlijk leven komen aan bod, ook aan de bijhorende muziek is gedacht!

RELAAS

Vrijdag van 19:00 tot 20:00

RELAAS is een collectie waargebeurde luisterverhalen, verteld door mensen die ze zelf hebben meegemaakt. Eigen verhalen die boeien, ontroeren of ontspannen. De verhalen zijn te beluisteren op www.relaas.be en op Quindo, elke vrijdag om 19.00 uur.

Spotlight

Maandag van 20:00 tot 21:00
(tweewekelijks)

Gastheer Nathan Vandamme gidst je door de actualiteit, muziek- en filmwereld aan de hand van de interessantste weetjes. Ook artiesten, muzieknummers, films en andere onderwerpen die niet algemeen bekend zijn, krijgen een plekje in Spotlight, tweewekelijks op Quindo.

Tinnitus

Woensdag van 21:00 tot 22:00
(tweewekelijks)

Razende riffs, brutale blastbeats en griezelige grunts. Tinnitus neemt je mee voor een helse rit door het metal-universum. Van doom tot death, van hairmetal tot grindcore. Niet geschikt voor gevoelige oortjes en mensen met een hernia.

To The Point

Donderdag van 16:00 tot 17:00

Elke donderdagnamiddag maken studenten journalistiek aan Howest radio op Quindo. Tussen 16.00 en 17.00 uur hoor je onder meer een reportage, een telefonisch interview en er komt ook telkens een gast langs in de studio. To The Point, waar puntje bij paaltje komt.

Versterker

Zaterdag van 20:00 tot 21:00

Elke maand geven we onze frequentie in handen van een band. Wij geven jouw band de kans om je eigen nummers en inspiratiebronnen te laten horen aan het grote publiek. Check de voorwaarden op www.quindo.be/versterker-win-1-uur-radio.

Weerklank

Donderdag van 20:00 tot 21:00
(tweewekelijks)

"Everything we do is music" - John Cage. Weerklank gidst je om de twee weken doorheen de wereld van elektronische muziek, hedendaags klassiek en avant-garde en laat deze nagalmen. We hebben daarbij veel aandacht voor concerten, festivals en gesprekken met artiesten, performers en componisten.

Wetenschapscafé

Maandag van 18:00 tot 19:00

De Wetenschapscafés brengen wetenschap tussen pot en pint. Geen aula, geen monoloog, geen overdonderende presentaties, geen klassiek debat, geen academische sfeer, maar wel wetenschappers die gemoedelijk vertellen over hun werk en passie. De Wetenschapscafés zijn een initiatief van Howest, UGent, Hogeschool Gent en Arteveldehogeschool.