Artifacts

Vrijdag van 15:00 tot 15:30

Een halfuur kunst en cultuur! Niet bang van de grote noch de kleine C en K. Artifacts brengt de (lokale) stand van zaken van de artistieke en interculturele samenleving in uw huiskamer!

Bar Ballekens

Zaterdag van 16:00 tot 18:00

Opwarmen voor een zalige feestavond? Of bezig met de voorbereidingen voor je vijfgangenmenu? Alexander opent zijn 'Bar Ballekens' voor jou! Specialiteit van het huis: een héérlijke cocktail met een mix van zalige artiesten. Het eerste rondje is van ons, daarna kies jij de platen! Plezante dingen aan het doen? Laat het weten via onze voicemail!

Bounty Radio

Donderdag van 20:00 tot 21:00

Tweemaal per maand brengen we in 1 uur Bounty Radio een update over vooruitstrevende en elektronische ‘Wereldmuziek 2.0’. Steeds in de playlist: global electronica, bass en organische grooves die je meenemen tot diep in de tropen.

De Algemene Verwarring

Maandag van 20:00 tot 21:30
(tweewekelijks)

De Algemene Verwarring wil de luisteraar in de war brengen. Het programma pint zich niet vast op één genre, of één sfeer. De luisteraar zal verward zijn door de vele verschillende soorten muziek die hij aangeboden krijgt op een klein anderhalf uur.

Eeuwige tweede

Donderdag van 18:00 tot 19:00
(tweewekelijks)

In eeuwige tweede bespreek ik, Kevin Storme, sporten die in België te weinig in de aandacht komen. Dat gaat van American Football over Guidditch tot de opkomende sport Padel.

Happy Trails

Zondag van 10:00 tot 11:00

Happy Trails is a podcast made by Erasmus and Howest students. In every episode, we travel around the world to talk about culture and lifestyle of different countries. We don’t just talk about the country, we explore it. In this season we are focusing on the contrast between Belgium and other countries like Scotland and Spain. Tune in, sit back, relax and listen to Happy Trails!

Klaar met dit jaar

Dinsdag van 17:00 tot 18:00

WAT? Een gloednieuw radioprogramma waarbij derdejaarsstudenten Journalistiek aan Howest terugblikken en vooruitkijken in dit speciale jaar! HOE? Zes verschillende afleveringen, zes verschillende thema's en zes verschillende presentatoren! (Jonathan Metdepenninghen, Kevin Storme, Liam Vanhaverbeke, Nelle Rogiers, Emile Wallays en Jels Devlaminck) WANNEER? Om de twee weken op dinsdag tussen 17u en 18u! WE VERWACHTEN JOU!

Leonie Live

Zaterdag van 18:00 tot 19:00

Ready to party? Dan is Leonie Live hét radioprogramma bij uitstek om je stembanden te smeren! We dompelen je onder in de meest iconische meezingers en a touch of gossip, waardoor dit de ideale kick-off voor je zaterdagavond is. Nog geen plannen? Luister zeker ook mee, want we geven je een hele hoop uit-tips, waardoor jij je 's avonds toch niet gaat vervelen in je zetel!

Lunchbreak With Eddy

Woensdag van 12:00 tot 13:00

Quindo is proud to present: DJ Eddy van Bredene! Deze ouwe radiorot is helemaal terug van weggeweest. Na acht jaar stoft Eddy zijn platenkast af en neemt hij weer vinyl in de hand om de luisteraar te verwennen met een uurtje nostalgie. Neem een koekje, drink een tas koffie en ontspan met klassiekers uit de jaren 70, 80 en 90.

Meet

Woensdag van 18:00 tot 19:00
(tweewekelijks)

Nog nooit van The Doors, Status Quo of Deep Purple gehoord? Shame on you! Luc Vanhalst stelt elke maand in 'Meet' de grootste rockiconen voor, klassiekers die in elke platenkast thuishoren. Kom gerust mee op ontdekkingsreis door de muzikale annalen.

Mr Woolf & The Raven

Woensdag van 19:00 tot 20:00
(tweewekelijks)

Mr Woolf & The Raven hebben het onder andere over buitenaardse complotten, scheikunde, magie, propaganda, hersenspoeling, hypnose, orgonenaccumulatoren, Egyptische piramides, geflipte robots, telepathie, Mayakalenders, wisselende polen, mythes en mysteries, onopgeloste vragen en wetenschappelijke experimenten.

Musique Belgique

Woensdag van 17:00 tot 18:00

Musique Belgique is het programma waarbij twee studenten journalistiek, Amy Van Parys en Ellenmae Dhont, jou wekelijks meenemen doorheen de Belgische muziekwereld. Tot dan?'

Navigate

Dinsdag van 19:00 tot 20:00
(tweewekelijks)

Stem af op Navigate en laat je leiden door onze muzikale GPS. 2-wekelijks stopt Navigate op een nieuwe muzikale bestemming. Navigate brengt je naar alle uithoeken van de wereld. Van Albanië tot Zuid-Afrika en van Zwitserland tot Argentinië, je hoort het allemaal! 2-wekelijks op dinsdag tussen 19h-20h

Quindo Special

Zondag van 13:00 tot 14:00

Radio in de rand van Eurovisie, Student Welcome, Kunstbende of Sinksenfeesten. Of uitzendingen gemaakt tijdens workshops, infosessies en masterclasses. Kortom, radio die maar een keer te horen is en dan weer verdwijnt, maar daarom niet minder mooi is. Dat is Quindo Special.

Shadowless Light Metal radio

Woensdag van 15:00 tot 16:00

Brengt u mijn favoriete Doom en Black metal plaatjes . Radio voor de wat meer duistere zieltjes onder ons .

Stars of Dance Music

Dinsdag van 16:00 tot 17:00

Het programma dat tweewekelijks een legende van de dance muziek onder de loep neemt.

Tinnitus

Woensdag van 21:00 tot 22:00
(tweewekelijks)

Razende riffs, brutale blastbeats en griezelige grunts. Tinnitus neemt je mee voor een helse rit door het metal-universum. Van doom tot death, van hairmetal tot grindcore. Niet geschikt voor gevoelige oortjes en mensen met een hernia.

Versterker

Zaterdag van 20:00 tot 21:00

Elke maand geven we onze frequentie in handen van een band. Wij geven jouw band de kans om je eigen nummers en inspiratiebronnen te laten horen aan het grote publiek. Check de voorwaarden op www.quindo.be/versterker-win-1-uur-radio.

Weerklank

Donderdag van 20:00 tot 21:00
(tweewekelijks)

"Everything we do is music" - John Cage. Weerklank gidst je om de twee weken doorheen de wereld van elektronische muziek, hedendaags klassiek en avant-garde en laat deze nagalmen. We hebben daarbij veel aandacht voor concerten, festivals en gesprekken met artiesten, performers en componisten.

Wetenschapscafé

Maandag van 18:00 tot 19:00

De Wetenschapscafés brengen wetenschap tussen pot en pint. Geen aula, geen monoloog, geen overdonderende presentaties, geen klassiek debat, geen academische sfeer, maar wel wetenschappers die gemoedelijk vertellen over hun werk en passie. De Wetenschapscafés zijn een initiatief van Howest, UGent, Hogeschool Gent en Arteveldehogeschool.