#Ballekens

Zaterdag van 10:00 tot 12:00

Elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur geniet je van de beste platen in #Ballekens. Alexander nodigt elke week een vereniging uit om iets te vertellen, jij kan jouw 'top 3 favoriete platen' aanvragen. En organiseer jij binnenkort een activiteit, dan kan je hiervoor ook reclame maken bij #Ballekens. Als toetje maakt Alexander ook altijd nog de 'sporter van de week' bekend.

90’s baby, hit it!

Maandag van 16:00 tot 17:00

Vroeger was alles beter... een uitspraak die we wel vaker horen, maar hoe zit het met de muziek? Bereid je voor op een uurtje schaamteloos meezingen met de Backstreet Boys, genieten van de prachtige stem van Whitney Houston, losgaan op Freed From Desire van Gala ... Noem maar op. Het kan allemaal op maandagnamiddag van 16.00 tot 17.00 uur.

A-lijst for the win

Zondag van 11:00 tot 12:00

Luister naar dé plaatjes van het moment! Wat mag je verwachten: bands uit regio Kortrijk hebben een streepje voor, het mag al eens wat alternatiever zijn én van headbangen ga je niet dood. Onze muziekredactie schotelt je nieuwe muziek voor die meteen in jouw afspeellijst mag.

Artifacts

Vrijdag van 17:00 tot 18:00

Een halfuur kunst en cultuur! Niet bang van de grote noch de kleine C en K. Artifacts brengt de (lokale) stand van zaken van de artistieke en interculturele samenleving in uw huiskamer!

Babbelcafé ‘Boenk!’

Woensdag van 22:00 tot 23:00
(tweewekelijks)

Hopsa, 'Boenk!' op radio Quindo! Met muzikanten, alle soorten volk en heel veel fun! Heb je zin om iets te doen? Muziek/poëzie/ je verhaal/iets wat je kwijt wil, join us! Iedereen is welkom, want je bent het waard.

Batje

Dinsdag van 18:00 tot 19:00

Op zoek naar de goedkoopste manier om reclame te maken? Batje biedt U de ideale oplossing. Twee Deerlijkse hartsvrienden sloegen de handen in elkaar om U en anderen te helpen om Uw koopwaar of evenement in de kijker te zetten. De kostprijs, vraagt U? Het kost U geen cent. We vragen U alleen om Batje aan te prijzen bij Uw vrienden. Geniet van dit uniek streepje radio via quindo.be, elke dinsdag tussen 18.00 en 19.00 uur.

Bounty Radio

Donderdag van 20:00 tot 21:00

Tweemaal per maand brengen we in 1 uur Bounty Radio een update over vooruitstrevende en elektronische ‘Wereldmuziek 2.0’. Steeds in de playlist: global electronica, bass en organische grooves die je meenemen tot diep in de tropen.

De Algemene Verwarring

Maandag van 20:00 tot 21:30
(tweewekelijks)

De Algemene Verwarring wil de luisteraar in de war brengen. Het programma pint zich niet vast op één genre, of één sfeer. De luisteraar zal verward zijn door de vele verschillende soorten muziek die hij aangeboden krijgt op een klein anderhalf uur.

De Keuze van Pieter

Donderdag van 10:00 tot 12:00

Pieter Persyn selecteert wekelijks de beste platen uit zijn collectie. Vanuit vzw Den Achtkanter komt Pieter op Quindo 'werkplekleren.' Naast versterking voor de muziekredactie is hij ook een fervent verzamelaar van vinyl en CD's én hobby-dj-na-de-uren!

DJ Dimi Aan De Draaitafel

Woensdag van 17:00 tot 18:00

Foyer

Woensdag van 19:00 tot 20:00

In Foyer ontvangen de radiostudenten van het Kortrijkse Conservatorium verschillende richtingen van het Conservatorium Kortrijk. Tijdens Foyer kom je alles te weten over wat er in het Conservatorium speelt en waarmee de leerlingen aan de slag gaan en dat vergezelt door het nodige streepje (live-)muziek!

Happy Trails

Zondag van 10:00 tot 11:00

Happy Trails is a podcast made by Erasmus and Howest students. In every episode, we travel around the world to talk about culture and lifestyle of different countries. We don’t just talk about the country, we explore it. In this season we are focusing on the contrast between Belgium and other countries like Scotland and Spain. Tune in, sit back, relax and listen to Happy Trails!

House Am Radio

Vrijdag van 21:00 tot 22:00

De beentjes al wat losgooien vooraleer je naar 't Straatje of de 'Geverfden' trekt? Luister dan naar House Am Radio en placeer al een 'danske' in je living op de vetste houseplaten van het moment. House music for the win!

Impradio

Zaterdag van 18:00 tot 20:00

Drie vrienden nodigen elke maand enkele gasten uit naar de studio. Wie die gasten zijn en wat die gasten doen, is het enige dat ze echt op voorhand weten. Dat is het concept van Impradio. Jules Desplenter, Louis Vanoosthuyze en Tristan Isaac ondernemen zo een poging tot de ultieme underground radio.

Kortrik boven

Zaterdag van 12:00 tot 14:00

Kortrijk is beire, ook op muziekvlak! Goose, SX, De Stroate, Amenra, Balthazar, The Definitivos... en zo kunnen we nog een tijdje doorgaan. Elke zaterdagmiddag van 12.00 tot 14.00 uur kan je genieten van de pareltjes binnen de Kortrijkse muziekscene.

Lunchbreak With Eddy

Maandag van 12:00 tot 13:00

Quindo is proud to present: DJ Eddy van Bredene! Deze ouwe radiorot is helemaal terug van weggeweest. Na acht jaar stoft Eddy zijn platenkast af en neemt hij weer vinyl in de hand om de luisteraar te verwennen met een uurtje nostalgie. Neem een koekje, drink een tas koffie en ontspan met klassiekers uit de jaren 70, 80 en 90.

Meet

Woensdag van 18:00 tot 19:00
(tweewekelijks)

Nog nooit van The Doors, Status Quo of Deep Purple gehoord? Shame on you! Luc Vanhalst stelt elke maand in 'Meet' de grootste rockiconen voor, klassiekers die in elke platenkast thuishoren. Kom gerust mee op ontdekkingsreis door de muzikale annalen.

Mr Woolf & The Raven

Woensdag van 19:00 tot 20:00
(tweewekelijks)

Mr Woolf & The Raven hebben het onder andere over buitenaardse complotten, scheikunde, magie, propaganda, hersenspoeling, hypnose, orgonenaccumulatoren, Egyptische piramides, geflipte robots, telepathie, Mayakalenders, wisselende polen, mythes en mysteries, onopgeloste vragen en wetenschappelijke experimenten.

On Stage

Zaterdag van 18:00 tot 20:00
(tweewekelijks)

Programma om de twee weken op zaterdag van 18.00 tot 20.00 uur of langer live op quindo.be. Gastheer Louis Vanoosthuyze nodigt telkens een andere centrale gast uit naar de Quindostudio en belt ook enkele artiesten op die de komende twee weken een link heeft met een optreden in de regio van Kortrijk.

Opendeur

Zondag van 10:00 tot 12:00

Heb je interesse voor talen en culturen uit de hele wereld? Ben je benieuwd om nieuwe mensen te leren kennen? Heb je een band met Kortrijk? Elke maand ontvangen we een gast die vaak in Kortrijk komt of woont. Centraal staat zijn of haar taal en cultuur. Zelf goesting om eens langs te komen? De deur van de studio staat altijd open.

Party folk people!

Dinsdag van 09:00 tot 10:00

We dompelen je elke dinsdag onder in de wereld van party folk tussen 09.00 en 10.00 uur . Samen placeren we meerdere danskes op bands als Katzenjammer, Russkaja, Dubioza Kolektiv en zoveel meer. Geef toe, wie heeft daar nu geen zin in op een dinsdagochtend? Hoppa!

Quindo Special

Zondag van 13:00 tot 14:00

Radio in de rand van Eurovisie, Student Welcome, Kunstbende of Sinksenfeesten. Of uitzendingen gemaakt tijdens workshops, infosessies en masterclasses. Kortom, radio die maar een keer te horen is en dan weer verdwijnt, maar daarom niet minder mooi is. Dat is Quindo Special.

Radio Olympic

Dinsdag van 19:00 tot 20:00
(tweewekelijks)

Sport- en muziekfanaten, verenigt u! Club Foot staat stil bij bekende en minder bekende sporticonen. Niet enkel hun carrière en persoonlijk leven komen aan bod, ook aan de bijhorende muziek is gedacht!

RELAAS

Vrijdag van 19:00 tot 20:00

RELAAS is een collectie waargebeurde luisterverhalen, verteld door mensen die ze zelf hebben meegemaakt. Eigen verhalen die boeien, ontroeren of ontspannen. De verhalen zijn te beluisteren op www.relaas.be en op Quindo, elke vrijdag om 19.00 uur.

Repeat The Beat

Woensdag van 15:00 tot 17:00
(tweewekelijks)

Hou jij ook van muziek met een stevige beat erin? Of luister je liever naar de beste liedjes van het moment? Dan is dit programma als gegoten voor jou! In dit jeugdig jong programma bespreekt Jari Minne handige cheats die heel toepasselijk zijn in het dagelijks leven! Samen met jou overlopen we de top 3 beste nummers die op REPEAT gaan! Gaat jouw favoriete liedje op Repeat of eerder op delete? Luister mee en kom erachter!

Spotlight

Maandag van 20:00 tot 21:00
(tweewekelijks)

Gastheer Nathan Vandamme gidst je door de actualiteit, muziek- en filmwereld aan de hand van de interessantste weetjes. Ook artiesten, muzieknummers, films en andere onderwerpen die niet algemeen bekend zijn, krijgen een plekje in Spotlight, tweewekelijks op Quindo.

Stars of Dance Music

Dinsdag van 16:00 tot 17:00
(tweewekelijks)

Het programma dat tweewekelijks een legende van de dance muziek onder de loep neemt.

Tinnitus

Woensdag van 21:00 tot 22:00
(tweewekelijks)

Razende riffs, brutale blastbeats en griezelige grunts. Tinnitus neemt je mee voor een helse rit door het metal-universum. Van doom tot death, van hairmetal tot grindcore. Niet geschikt voor gevoelige oortjes en mensen met een hernia.

To The Point

Maandag van 16:00 tot 17:00

Elke donderdagnamiddag maken studenten journalistiek aan Howest radio op Quindo. Tussen 16.00 en 17.00 uur hoor je onder meer een reportage, een telefonisch interview en er komt ook telkens een gast langs in de studio. To The Point, waar puntje bij paaltje komt.

Tour Festival

Dinsdag van 16:00 tot 18:00

Een zomers programma elke dinsdag van 16 uur tot 18 uur met een Gast DJ. leuke interview en een DJ set. We brengen het festival gevoel naar jou huis toe.

Versterker

Zaterdag van 20:00 tot 21:00

Elke maand geven we onze frequentie in handen van een band. Wij geven jouw band de kans om je eigen nummers en inspiratiebronnen te laten horen aan het grote publiek. Check de voorwaarden op www.quindo.be/versterker-win-1-uur-radio.

Weerklank

Donderdag van 20:00 tot 21:00
(tweewekelijks)

"Everything we do is music" - John Cage. Weerklank gidst je om de twee weken doorheen de wereld van elektronische muziek, hedendaags klassiek en avant-garde en laat deze nagalmen. We hebben daarbij veel aandacht voor concerten, festivals en gesprekken met artiesten, performers en componisten.

Wetenschapscafé

Maandag van 18:00 tot 19:00

De Wetenschapscafés brengen wetenschap tussen pot en pint. Geen aula, geen monoloog, geen overdonderende presentaties, geen klassiek debat, geen academische sfeer, maar wel wetenschappers die gemoedelijk vertellen over hun werk en passie. De Wetenschapscafés zijn een initiatief van Howest, UGent, Hogeschool Gent en Arteveldehogeschool.