Amber Roelstraete: “Ook tijdens de vakantie komen we op straat voor het klimaat”

01/03/2019

De derde klimaatbetoging in Kortrijk komt eraan. Tijdens de krokusvakantie, op woensdag 6 maart, verzamelen Kortrijkse jongeren opnieuw op de Veemarkt. Het gaat om een actie van Youth For Climate Kortrijk. “Laten we bewijzen dat het niet gaat over een dagje school missen”, klinkt het.

De jongeren gaan naar eigen zeggen door tot hun eisen ingevuld zijn. “Lokaal gebeurt er veel maar ook van bovenaf moeten er maatregelen genomen worden”, legt mede-initiatiefneemster Amber Roelstraete (16) uit. “Waarom komt er bijvoorbeeld geen strakkere wetgeving rond uitstoot en vervuiling? En stimuleren we bedrijven niet wat meer om in te zetten op hernieuwbare energie?”

De betoging begint om 10.00 uur op de Veemarkt, het einde is voorzien rond 13.00 uur. Meer informatie vind je op het Facebookevent ‘Klimaatbetoging Kortrijk 06/03’.

Nummer vier

Een dikke week later, op vrijdag 15 maart, staat er al een nieuwe klimaatmars op het programma. De Kortrijkse afdelingen van Students For Climate en Youth For Climate sluiten zich zo aan bij de oproep van onder meer Anuna De Wever en Kyra Gantois om wereldwijd te staken “voor de toekomst”.

Bekijk ons filmpje over de vorige klimaatmars.

“Red het klimaat, anders is het te laat”

1.000 kinderen en jongeren kwamen vandaag op straat in Kortrijk, maar waarom eigenlijk? ✊🌵

Geplaatst door Quindo op Donderdag 7 februari 2019


Lees ook

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.