Art in Exile wilt kunstwerken uit lockdown samenbrengen

29/03/2021

Tijdens de verschillende lockdowns gingen heel wat mensen creatief aan de slag: kunst maken werd een nieuwe uitlaatklep in een periode van sociale isolatie. Dat viel ook Iris Turck op. Ze zag dat heel wat van haar vrienden kunst begonnen te maken en delen op social media. Nu is het haar droom om al die werken en kunstenaars samen te brengen op een fysieke tentoonstelling

In het voorjaar wilt Art in Exile kunstwerken van twee groepen samenbrengen in een publiekelijk tentoonstelling: studenten gezondheidszorg en mensen in psychisch herstel. “We exposeren deze anonieme werken met een persoonlijke anekdote van de kunstenaar en hopen zo vonkjes van begrip en herkenning bij de bezoekers naar boven te brengen”, klinkt het op de website.

Deze kunstwerken en bijhorende verhalen zullen gratis op verschillende locaties in Kortrijk en Ieper te zien zijn. In Kortrijk alleszins op de Vives campus gezondheidszorg en in Café BK6. Om deze tentoonstelling te realiseren startte Art in Exile een growfunding. Je koopt er verschillende rewards en steunt zo ook het project. Daarnaast kan je ook het project steunen door zelf werken te doneren of hun boodschap mee te helpen verspreiden.

Beluister hieronder het interview met Iris over Art in Exile.

Quindo · Interview – Art in Exile – Iris vertelt over het nieuw kunstproject (29 maart 2021)

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.