#artyourcity – Mysterieuze kunst duikt op in Kortrijks straatbeeld

09/06/2020

Als je tijdens het wandelen niet goed oplet, zou je ze nooit gezien hebben. De kleine kunstwerkjes van Art Your City die sinds kort in onze stad te zien zijn, zijn bijna gemaakt om niet op te vallen. Toch hangen er nu over heel Kortrijk al een tiental van die werken, klaar om ontdekt te worden. Wie hulp nodig heeft bij het zoeken, vindt op de Instagram-account¬†enkele aanwijzingen. “Ik hou ervan om verwondering en verbazing bij de mensen op te wekken.”

Over heel Kortrijk hangen ze: foto’s van een bepaald plekje, die op diezelfde plek werden opgehangen. De foto’s werden op zo’n manier genomen dat ze het plekje waar ze worden opgehangen naadloos vervangen. Bijna onzichtbaar dus, ware het niet voor de¬†kleine toevoegingen van de kunstenaar: een klein mannetje dat je op de foto alleen van dichtbij kan zien, bijvoorbeeld.

(Lees verder onder de foto)

Wie achter het kunstproject zit, zeggen ze liever niet. Wel geven ze zelf aan geboren en getogen fiere Kortrijkzaan te zijn. “Art Your City is gestart met het idee om Kortrijk een arttouch te geven”, klinkt het. “Het zou super cool zijn dat de mensen eigenlijk het idee hebben de stad te ontdekken, in combinatie met de kleine leuke veranderingen die ik eraan toevoeg. De bedoeling is dat de mensen eigenlijk willen weten wat er op de volgende foto staat en waar die te vinden is.”

Geheimzinnig kunstproject meets stadszoektocht

Momenteel hangen er al een tiental werken in Kortrijk, waarvan ongeveer de helft al onthuld werden op Instagram. De andere kan je voorlopig dus enkel ontdekken door zelf op zoek te gaan. Hoe Art Your City die plekjes kiest? “Ik laat m’n verbeelding zo ver mogelijk gaan. Ik ga op zoek en moet een stukje in de stad vinden van letterlijk 15x20cm dat ik de moeite vind om een beetje te veranderen met m’n fantasie.”

Lees ook:

Emilie De Clerck

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.