Autovrije zondag keert terug naar Kortrijk op 19 september

31/08/2021

Op 19 september vindt de autovrije zondag opnieuw plaats. Net als andere jaren worden de centrumstraten van onze stad autovrij gemaakt: voor één keertje zijn fietsers, wandelaars en ander traag verkeer er de baas. Zoals altijd gaat de dag gepaard met een heleboel leuke straatoptredens en andere activiteiten.

Wie op 19 september met de auto het centrum in wilt, heeft pech. Voor wie een dag wil doorbrengen in Kortrijk zonder gestoord te worden door autoverkeer hebben we wél goed nieuws. Na een uitgestelde editie in 2020 kan de autovrije zondag dit jaar wel doorgaan.

Het programma: sportief..

Behalve autoloze straten staan er ook verschillende activiteiten op het programma: zo is er de tiende editie van de Bruggenloop waar DJ’s, livebands en een doedelzakspeler de deelnemers aanmoedigen.

Met ‘De Stille Ronde’ organiseert Tournée Flandrienne op zaterdag 18 en zondag 19 september een vrije fietstocht met speciale aandacht voor verkeersveiligheid. Hiervoor betaal je € 2 maar dat bedrag gaat volledig naar Ouders van Verongelukte Kinderen.

Voor de durvers komt er een deathride vanuit de Broeltorens, je kan peddelen met een sup op de Leie en je balanceerskills testen op de oversteekbrug met eilandjes en evenwichtsbalken.

en cultureel!

Aan cultuur geen tekort: bij De Stroate kan je proeven van Kortrijkse hiphopscene: van breakdancen tot beatboxen, van rappen tot graffiti. ‘En Danseuse’ is dan weer een interactieve dansvoorstelling in het kader van het dansfestival Dansstorm.

Op zaterdag én zondag vindt ook het gratis muziekfestival ‘Justice Served’ plaats, georganiseerd door Asfalt Events. Daarnaast zorgen ook het Orchestre International du Vetex en de Koninklijke Harmonie Moed en Vlijt voor muziek.

Bij de infostand kan je dan weer een gratis UiTPAS krijgen en andere prijzen winnen, zoals tickets voor de KVK of de Schouwburg.

Praktische info over alle activiteiten vind je op www.kortrijk.be/autovrije-zondag

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.