“Barry, blij dat je terug bent”: Bart Cannaerts in Schouwburg Kortrijk

21/10/2019

Op zaterdag 12 oktober speelde Bart Cannaerts in een uitverkocht Schouwburg in Kortrijk. Na een stilte van vijf jaar staat hij terug op de planken met zijn vierde zaalshow ‘We moeten nog eens afspreken’.

Scannaerts?

Zoals de titel van zijn nieuwe zaalshow al doet vermoeden, vindt Cannaerts het tijd om zijn publiek opnieuw te ontmoeten. En die drang is blijkbaar groot. Zodra de toeschouwers Schouwburg Kortrijk binnenkwamen, liepen ze de comedian al tegen het lijf aangezien hij de tickets scande. Tijdens de voorstelling zong Cannaerts zelfs een mix van talrijke verjaardagsliedjes voor iemand uit het publiek. Ook na de voorstelling had hij heel wat aandacht voor het publiek in de foyer, wat op veel bijval kon rekenen.

Hoera, een dochter

De voorstelling zelf gaat grotendeels over de grootste verandering van de afgelopen vijf jaar in het leven van Bart Cannaerts, namelijk de komst van een dochtertje. Hoewel al veel comedians grappen hebben gemaakt over hun kinderen, weet Bart toch een onderwerp te belichten dat niet vaak aan bod komt: in-vitrofertilisatie (ivf) of proefbuisbevruchting. Hij heeft zo’n behandeling van dichtbij meegemaakt en weet er dan ook over te vertellen.

Liedjes

Deze keer geen gitaar voor Barry, maar wel een piano. Zo laat hij ons weten hoe het verhaal van Pinnemuts na de gebeurtenis met de rode paddenstoel vol met witte stippen echt is geëindigd. En zingt hij ook wat vrouwen die opduiken in bekende Nederlandstalige liedjes, nu precies van die hits vinden. Zo komen we eindelijk te weten hoe bijvoorbeeld Domino over dat liedje van Clouseau denkt en hoe Mia naar dat liedje van Gorki kijkt. De muzikant in Bart is er dus nog, driewerf hoera!

Kortom, na vijf jaar is Bart Cannaerts eigenlijk nog steeds dezelfde en daar zijn we blij om. Wie zijn zaalshow ‘We moeten nog eens afspreken’ nog wil zien, heeft tijd tot eind mei.

Bart Cannaerts was twee maanden geleden te gast in ‘Welcome To The AA’, de podcast van comedian Alex Agnew. Daar gaf hij een bredere inkijk in zijn leven, met extra aandacht voor de voorbije vijf jaar.

LEES OOK

Louis Vanoosthuyze

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.