Bart Peeters, Flip Kowlier, Het Zesde Metaal en Hooverphonic op Dranouter 2021

04/05/2021

Van donderdag 5 augustus tot en met zondag 8 augustus 2021 organiseert Dranoeter vzw Dranouter Zomersessiess XL: een vierdaags festival in een veilige setting met vijf artiesten per dag. Op de line-up staan nu al Hooverphonic, 20 jaar Flip Kowlier, Bart Peeters en Het Zesde Metaal. Muziekliefhebbers kunnen vanaf vrijdag 7 mei om 11u een ticket bestellen.

Een volwaardig Festival Dranouter – met 5 podia en ruim 50.000 festivalgangers – zal nog niet lukken. Een wettelijk kader voor festivals is er nog niet, maar met de huidige vaccinatiestrategie zouden evenementen tijdens de zomer wel haalbaar moeten zijn. Die situatie dwingt de organisatie van Festival Dranouter er toe om zelf de knoop door te hakken. Geen full versie van Festival Dranouter 2021, wél de coronaproof Dranouter Zomersessies XL.

Ze leggen de nadruk op Belgische muzikanten en maken meteen al enkele namen bekend. Op donderdag 5 augustus is Hooverphonic de headliner, op vrijdag 6 augustus ‘20 jaar Flip Kowlier’, op zaterdag 7 augustus staat Bart Peeters vast. Op zondag 8 augustus staat Het Zesde Metaal op de Zomersessies XL. De line-up wordt binnenkort aangevuld.

Uiteraard zorgt de organisatie voor de nodige veiligheids- en hygiëne omkadering. De tent zal opgedeeld worden in verschillende zones, zodat het zittend publiek met de nodige tussenafstand de concerten kan volgen. Per festivaldag zijn er slechts 2.500 zitplaatsen, beschikbaar voor 625 bubbels van 4. Er wordt echter geen camping ingericht of combitickets verkocht.

Mochten de Dranouter Zomersessies XL in 2021 niet (of slechts voor een beperkt publiek) kunnen plaatsvinden omwille van de coronacrisis, dan kan je gebruik maken van de coronagarantie. Mochten de Dranouter Zomersessies XL in 2021 niet, of slechts voor een beperkt publiek, kunnen doorgaan omwille van de coronacrisis, dan krijgen tickethouders automatisch hun geld terug.

Meer info en tickets kopen kan op deze website.

Kevin Storme

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.