Begijnhofpark wordt even FRUN-dorp

31/08/2018

Zeg niet langer Begijnhofpark, maar FRUN-dorp. Althans op zondag 2 september, want dan organiseert Wim Duprez een loopwedstrijd met een hoek af voor het goede doel. “Per FRUN-team is er minimum een loper, een wandelaar en een speurder. Alles wat je ziet, ruikt, hoort, voelt of proeft is van belang tijdens de wedstrijd”, aldus organisator Wim Duprez.

Opvallend, niet enkel de tijd van de verschillende teams bepaalt de eindstand. Wim Duprez: “Ook de score op de FRUN-vragen, die gaan over de zintuiglijke waarnemingen, telt mee. Dus eigenlijk bepalen de traditionele supporters van de loper in kwestie mee het podium.” Dat laatste element ligt aan de basis van het idee achter FRUN. “Toen een vriend en ik vroeger ging gaan lopen, gingen onze vrouwen en kinderen graag mee maar op den duur hadden ze het wel gehad. Zo wilden we iets vinden waar de supporter actief bij betrokken wordt”, zegt Wim Duprez.

Deelnemen aan FRUN kost 25 euro per team. De opbrengst gaat naar een fonds dat de drempels van lokale verenigingen in Kortrijk wil verlagen voor kwetsbare kinderen en jongeren. “Niet voor iedereen is het evident om bepaalde zaken zoals een voetbaltenue te kopen. Dat is echt een verborgen problematiek“, vertelt Wim Duprez. Schrijf je in via www.frun.be.

Beluister het volledige interview.

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.