Begrafenisondernemer Wim Helsen houdt halt in uitverkochte Schouwburg

19/12/2017

Wim Helsen, presentator van Winteruur en jurylid van De Slimste Mens Ter Wereld, is in zijn recentste comedyvoorstelling ‘Er wordt naar u geluisterd’ begrafenisondernemer. In Kortrijk leverde hem dat een uitverkochte Schouwburg op. 

Op twee dagen tijd voor meer dan 1500 man publiek spelen, het is niet elke comedian gegeven. Wim Helsen, die op het podium een absurd typetje van zichzelf speelt, krijgt dat wel voor elkaar.

Veel muziek

De voorstelling wordt muzikaal ondersteund, zo begint de voorstelling met een lied van 8 minuten. Helsen kwam door het lange intronummer een tiental minuten na het aanvangsuur op. Ook tijdens de show is er vaak muziek om als overgang te gebruiken, of gewoon omdat Helsen graag danst.

‘And for the English people’

Om ook de internationale gasten te plezieren, spreekt hij af en toe een mondje Engels. Of hij probeert dat toch te doen tenminst. Gedurende de voorstelling speelt Wim Helsen een technieker voor uitvaarten die door toeval op het laatste moment als ceremoniemeester moet opdraven. Al van bij het begin maakt hij op zijn typische manier duidelijk dat dat niet iets is waar hij goed in is. Hij kan goed zwijgen als hij de techniek moet doen, maar als hij de uitvaart moet leiden dan wijkt hij al snel af.

Puik werk

Wie Wim Helsen al grappig vindt in De Slimste Mens Ter Wereld, zal zeker moeten lachen tijdens ‘Er wordt naar u geluisterd’. Wim Helsen overstijgt zichzelf ook deze keer. Tourdata voor deze voorstelling vind je hier. Wie nog een ticket wil bemachtigen zal zich wel moeten haasten. Er zijn enkel nog tickets beschikbaar voor de voorstellingen op 2 mei in het Capitole te Gent en 18 en 19 mei in De Spil te Roeselare.

 

Louis Vanoosthuyze

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.