Beire: Sinksen in 8 memes

28/05/2019

Tijdens het verlengd weekend van 7 juni nemen de Sinksenfeesten opnieuw heel Kortrijk over. Nieuwe muziek ontdekken, terrasjes doen, bezoekje brengen aan de grootste rommelmarkt van Vlaanderen, feesten op het dak van De Kreun… Sinksen biedt voor elk wat wils. En als dat nog niet overtuigend genoeg is, hebben wij nog enkele memes voor jou in petto. 

Wat staat er op het programma?

Het moment dat het programma van Sinksen verschijnt op de website en je meteen al begint te verlangen. Je kent het wel, maar tegelijk kom je tot het besef dat er echt gigantisch veel activiteiten zijn. Met andere woorden: als je alles wil zien, zal je eigenlijk niet meer kunnen terugkeren naar huis. Tip: bekijk de planning op voorhand en maak een wenslijstje.

Aftellen maar

Voor de mensen die zich afvragen hoeveel dagen het nog duurt vooraleer het Sinksen is, ishetalsinksen.be is jouw redder in nood. Meer zelfs, deze site houdt tot op de seconde bij hoelang je precies moet wachten tot het feest van het jaar opnieuw van start gaat. Zet je geluid zeker aan om de Kortrijkse klassieker over overbevissing te horen. En Eddy Wally vindt zelfs vanuit zijn graf Sinksen nog steeds geweldig!

Gooi die dansbenen maar los

Dag 1 op Sinksen, je bent nog fris en monter. Als feestbeest pur sang ben je helemaal in je nopjes. En overal waar je kijkt, zijn er dj’s die het beste van zichzelf geven. Het is dus zeker mogelijk om te feesten tot de zon weer opkomt. Verwacht geen vrijdag zoals gewoonlijk in ‘t Straatje, werkelijk iedereen is in een goede bui en leeft in een soort Sinksenroes.

Blijf alert

Het is nog maar de tweede dag van Sinksen en toch zijn er al enkele mensen een beetje in de war. Zelf zie je er niet meer al te fris uit en je beseft dat het nog lang niet gedaan is. Want ook op zondag is er nog van alles te doen in Kortrijk. Bovendien word je overstelpt met WhatsApp-berichten van verschillende vriendengroepen die vragen waar jij precies rondhangt.

Sleep is overrated

Op dag drie krijgen zelfs de grootste uitgaanders het moeilijk. Niet onlogisch na drie zo goed als slapeloze nachten. Met wat vloeistof uit de beker van de afgelopen nacht vind je de nodige moed om te bekijken wat er nog allemaal te beleven valt. En uiteindelijk met wat doorzettingsvermogen lukt het opnieuw om er een topavond van te maken. Die stramme spieren en wallen neem je er gewoon bij.

Wees geen party pooper!

Wanneer je op dag vier alsnog een nieuwe energiebron hebt gevonden, beginnen sommige mensen plotseling te filosoferen over het christelijk geloof. En het enige wat jij op zo’n moment kan denken is: waarom is Jezus een dikke week voor de Sinksenfeesten vertrokken naar de hemel? Onbegrijpelijk, er zijn zelfs geruchten dat Sinksen rond de jaren nul nog zotter was dan nu.

Aan alles komt een einde

Na vier dagen Sinksen is het helaas voorbij. Dat is ook het moment waarop je in een zwart gat valt. Ook al word je verschillende keren gewaarschuwd, steeds opnieuw trap je in dezelfde val. Bovendien merken sommige Kortrijkzanen een wel heel lege portefeuille op, Robin Hood weet er alles van!

Ishetalsinksen.be

Wanneer Sinksen gedaan is en je opnieuw een volledig jaar moet wachten, krijg je opnieuw de neiging om de website ishetalsinksen.be te bezoeken. Veel betere dingen heb je toch niet te doen. Dat zwarte gat vul je gewoon op door opnieuw te verlangen naar Sinksen volgend jaar.

Jules Desplenter & Louis Vanoosthuyze

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.