Bernard De Riemacker: “Alcatraz gaat voor kwaliteit boven kwantiteit”

08/06/2018

Op 10, 11 en 12 augustus zal Alcatraz Metal Festival Kortrijk weer stevig wakker schudden. De laatste jaren werd het festival steeds groter en ook dit jaar zijn er twee podia. Hierdoor kan de organisatie heel wat indrukwekkende namen zoals Status Quo, Dee Snider en Diablo Blvd met frontman Alex Agnew naar Kortrijk halen.

99 procent compleet

Binnen enkele maanden is het opnieuw zover. Het jaarlijkse hardrock- en metalfestival Alcatraz zet opnieuw zijn tenten op in Kortrijk. “Voorlopig loopt alles goed, we zitten op schema wat de voorbereidingen betreft”, laat persverantwoordelijke Bernard De Riemacker weten. De affiche is voor 99 procent compleet, het is nog even wachten op de laatste headliner. “Die kunnen we pas aankondigen na Graspop, maar die zal wel het wachten waard zijn”, klinkt het. Alsof we nog niet nieuwsgierig genoeg waren! Misschien is het wel een grote naam die na Graspop even langskomt in Kortrijk?

El Presidio krijgt metamorfose

Ook dit jaar komt het festival met enkele nieuwigheden op de proppen. Zo krijgt Metalbar El Presidio een grondige metamorfose. “Deze wordt maar liefst dubbel zo groot en zullen diverse live-acts aantreden in de metalbar”, vertelt Bernard. “Een van die live-acts die te zien zal zijn, is onder andere de gerenommeerde freakshow ‘Hellzapoppin’. Eigenlijk kan je dit het best omschrijven als een soort rock ‘n roll-circus en -stuntshow.” De organisatie brengt graag nieuwe elementen naar het festival en een freakshow leek dan ook een goede insteek voor dit jaar.

Beluister het volledige interview hier.

Brenda Jaminé

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.