Bezoek de audio-expo: Stemmen uit een stad (Antigone)

17/12/2020

In theater Antigone kan je op 18, 21, 22 en 23 december de audio-expo Stemmen uit een stad bezoeken. Theatermakers Hanne Machielsen en Kirsten van den Hoorn bundelen gedachten van mensen die zij tijdens de pandemie opzoeken.

Foto header: Maarten Thorrez
Foto thumbnail: Azam Masoumzadeh

Stemmen uit een stad begon als een idee tijdens de eerste lockdown. “We zaten allemaal thuis en waren heel veel aan het videobellen met vrienden en familie”, vertelt Hanne. “In het begin was dat wel leuk maar na een tijdje wordt het duidelijk wat je mist: iemand begroeten op straat, of een praatje slaan met iemand bij de bakker of in de wachtkamer bij de dokter. De mogelijkheid om iemand nieuws te leren kennen op de trein. Alle spontaniteit was volledig weg. Sowieso is het niet makkelijk om nieuwe mensen te leren kennen want iedereen zit zowat in hun eigen sociale bubbel. Maar nu is het nog veel moeilijker.”

Daaruit ontstond het idee om met onbekende mensen te gaan praten. “We vonden dat we naar buiten moesten gaan, op zoek naar mensen wiens verhaal niet vaak gehoord wordt. En we merkten al snel dat er wel veel mensen zijn die gehoord wilden worden.” Met die mensen gingen Hanne en Kirsten dus aan de slag. Ze interviewden hen en schreven op basis daarvan een portret over de gesprekspartner met hun woorden, angsten en dromen. Ze lieten die portretten ook aan hen horen. Van die ervaringen werden de podcasts gemaakt voor de expo.

Tijdens de expo van 18 t.e.m 23 december zorgt illustratrice Azam Masoumzadeh voor visuele inkleding. Op basis van de portretten maakt zij live raamtekeningen. Wie graag een bezoekje brengt aan de expo en Azam aan het werk ziet, moet wel reserveren op de website van Antigone. Vier mensen kunnen op hetzelfde moment de expo bezoeken en een bezoek duurt maximum een halfuur.

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.