Bibliotheek Kortrijk: Jeugdboekenfeest wordt online escaperoom

24/04/2020

Zondag 26 april konden boekenliefhebbers normaal gezien terecht op het regionale jeugdboekenfeest in Kortrijk. Door de coronamaatregelen werd het event afgelast, maar Bibliotheek Kortrijk is met een nieuw idee op de proppen gekomen. In de vorm van een online escaperoom voorzien ze in een digitaal alternatief.

Sinds de coronacrisis heeft Bibliotheek Kortrijk al enkele initiatieven op poten gezet. Sinds kort is er een afhaalbibliotheek en worden er ook tijdschriften en boeken geleverd aan AZ Groeninge. De voorbije weken verschenen via sociale media ook allerlei lees-, taal- en luistertips en worden er online voorleesmomenten voorzien voor kleuters. Er zijn ook online workshops beschikbaar als alternatief voor de maandelijkse digidoktersessies en het biblabo.

Bibliotheek Kortrijk heeft nu dus een digitaal alternatief voor het jeugdboekenfeest voorzien. Zo kunnen jongeren toch een leuke dag beleven. Van zondag 26 april tem zondag 10 mei is een online escaperoom beschikbaar via www.kortrijk.be/bibliotheek. Daar kunnen kinderen van 12 tot 16 jaar aan de slag met “een verhaal vol puzzels waarbij ze magische formules moeten oplossen”, aldus de bibliotheek. Wie deelneemt, laat een e-mailadres achter en maakt kans op een verrassing! Het spel blijft ook na 10 mei beschikbaar, maar dan zonder wedstrijd. De medewerkers van de bibliotheek zijn momenteel ook bezig om een gelijkaardige online game te ontwikkelen voor kinderen van de lagere school.

Meer info vind je op de website van Bibliotheek Kortrijk.

Lees ook:

Jitse Lapeire

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.