Bier proeven op Open Bedrijvendag bij The Brew Society in Heule

28/09/2021

Na de virtuele editie van vorig jaar is er dit jaar weer een heuse aflevering van Open Bedrijvendag. De eerste zondag van de maand oktober, zondag 3 oktober, brengt ieder jaar duizenden bezoekers op de been die achter de schermen rondgaan in bedrijven, om te ontdekken hoe producten die ze dagdagelijks consumeren geproduceerd worden.

De editie 2021 is een ietwat afgeslankte versie in vergelijking met voorgaande jaren. Er bestaat nog steeds een virtuele editie waarbij je van achter je computer een kijkje kan nemen achter de schermen van verschillende bedrijven. Maar daarnaast kan je ook fysiek een kijkje gaan nemen in de fabrieken zelf. Wij brengen je hierbij een staalkaart van de bedrijven in de regio die hun deuren binnenkort openstellen voor een groot publiek.

The Brew Society

In de Kortrijkse deelgemeente Heule bevindt zich de ambachtelijke brouwerij The Brew Society. In de brouwzaal kan je een kijkje nemen naar hoe hun paradepaardje Martha en het bier Zeven Zonden op artisanale wijze worden geproduceerd. De brouwerij brouwt zowel bieren van lage gisting als bovengisting ale’s, en produceren tussen de 50 en de 500 hectoliter per dag. Ze werken biologisch en ecologisch met lokale landbouwers en 100% Belgische producten, waardoor ze hun bieren volledig biologisch gecertifieerd op de markt kunnen brengen.

Naast een bezoek aan het brouwproces kan je ook kennismaken met de verschillende bieren tijdens een degustatie.

Ergodôme

Krijg je soms ook last van je onderrug omdat je te lang achter je laptop gezeten hebt. Rugklachten zijn vandaag een groot probleem geworden. Wist je dat je je zithouding kan aanpassen op je bureaustoel om deze en andere nekklachten te voorkomen. Het Kortrijkse bedrijf Ergodôme zorgt er voor dat je 24 uur lang de dag kan doorkomen op een ergonomische manier.

Ergodôme maakt in zijn ateliers in Rollegem matrassen uit natuurlijke materialen die ervoor zorgen dat je slaapkwaliteit aanzienlijk toeneemt. Tijdens de open bedrijvendag kan je er praten met ergonomie-experten en slaapexperten of een sessie volgen bij een bewegings- en gezondheidscoach. Je leert er wat ergonomisch comfort is en hoe je het verschil kan zien tussen een klassiek meubel en een ergonomisch.

In hun atelier worden matrassen met de hand op maat gemaakt, en je kan er kennismaken met hoe het kantoor van de toekomst er zou moeten uit zien met dynamische bureaustoelen en ergonomische relax- en salonsystemen. Naast het productieproces kan je er een aantal workshops volgen omtrent lichaamshouding, ergonomisch comfort en duurzaam produceren.

En buiten Kortrijk

Naast de bedrijven in de regio Kortrijk doen ook dit jaar een aantal internationale spelers mee. In Aalter bij Gent kan je één van de fabrieken bezoeken van één van de grootste zuivelbedrijven ter wereld. FrieslandCampina is een van origine Nederlands bedrijf. Iedereen is ongetwijfeld van kinds af aan vertrouwd geraakt met één van hun producten. Wie kent er niet de melkmerken Campina en Joyvalle of heeft nog niet geproefd van een koele Cécémel of een Fristi? Verder is er ook nog het koffiemelkmerk Nutroma. Je kan het proces hier achter zelf komen ontdekken, en proeven van hun producten in hun productielocatie in Aalter.

Het bedrijf in Wetteren dat gegroeid is uit het vroegere Spector is een internationale speler in de markt van fotoproducten. In het begin was het bedrijf volledig gericht op het ontwikkelen van analoge filmrolletjes, maar door de opgang van de digitale revolutie in de fotowereld evolueerde het bedrijf naar een e-commercebedrijf dat betaalbare fotoproducten van hoge kwaliteit aanbiedt zoals fotoboeken, kalenders, prints en geschenken. Tijdens de Open Bedrijvendag pakt het bedrijf uit met hun nieuwe ‘Gift Factory’ waar de geschenken worden geproduceerd.

Alle deelnemende bedrijven kan je terugvinden op www.openbedrijvendag.be. Je kan er gratis terecht aanstaande zondag van 10 tot 17u. Voor Wallonië surf je naar www.jde-wallonie.be .

Mondmasker zijn tijdens een bezoek aan de bedrijven verplicht volgens de huidige coronamaatregelen.

Ludo Schoukens

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.