Binnenkort drinken we bier op basis van Leiewater

29/08/2018

Proeven van het voorlopig nog naamloze bier op basis van water uit de Leie zit er nog niet meteen in. Het is al gebrouwd, op fles maar moet nog wat rijpen in een warme kamer. “Het is de bedoeling om het biertje te lanceren op de Dag van de Bierconsument op zaterdag 8 september”, aldus Carl Kins van de Kortrijkse bierproefvereniging H.O.P. (Heerlijk Objectief Proeven).

Het nieuw biertje is een iniatief van H.O.P., het aardappelverwekkend bedrijf Agristo en brouwerij Toye (bekend van het blonde bier Goeiendag). Carl Kins: “Door een oproep van de cultuurraad in Kortrijk om iets te doen met de zogenaamde Verleieding kwamen we op het idee om iets te doen met het Leiewater.” Toen Carl in enkele lokale kranten las dat Agristo Leiewater gebruikt in hun productieproces, ging de bal aan het rollen. Waar je het bier zal kunnen kopen, is nog niet helemaal duidelijk. “De logische stap zou zijn dat het bier verkocht wordt in dezelfde verkoopspunten te vinden zal zijn als waar je Goedendag kunt vinden”, klinkt het.

Voorlopig moet het bier het nog zonder een naam stellen. “We hebben een oproep gedaan om een naam in te sturen omdat het geen evidentie was. We wilden enerzijds iets doen met het woord Leie of Lys en anderzijds iets met de drie partners. Het was echter niet simpel om iets te vinden en we kwamen er niet echt uit, vandaar de oproep”, aldus Carl Kins.

Beluister het volledige interview.

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.