Binnenkort zijn radiomakers welkom bij het Conservatorium

19/06/2018

De Academie Kortrijk en het Conservatorium Kortrijk staan voor een boeiende uitdaging voor het schooljaar 2018. Met een gloednieuw decreet voor de deur bieden zich heel wat nieuwe kansen aan die het Deeltijds Kunstonderwijs (DKO) in Kortrijk ten volle wil benutten.

Radio maken is daar één van. Welke locatie is daarvoor beter geschikt dan het vernieuwde muziekcentrum Track, dat momenteel niet enkel onze eigenste Quindo-studio huist, maar ook dagelijks de uitvalsbasis van Radio 2 West-Vlaanderen is? Dankzij een samenwerking tussen deze verschillende spelers kan het Conservatorium zijn studenten de hoogst mogelijke kwaliteit aanbieden.

Futureproof

Daarnaast trekt de Kortrijkse Academie ten volle de kaart van de technologische vernieuwing binnen het grote digitale aanbod. Vanaf volgend schooljaar krijgen nu ook de volwassenen een volwaardig ‘FABLAB’, waar ze de talloze digitale mogelijkheden kunnen exploreren. 3D-printen, lasercutten, digitaal ontwerpen … kent voor hen geen geheimen meer. De leerlingen leren via verschillende computerprogramma’s animatiefilmpjes maken. Wellicht staan dan ook volgend schooljaar enkele filmavonden op het programma.

Samenwerkingsverbanden met partners worden naar verluidt nog sterker aangehaald en binnen de basisscholen zullen ze in de nabije toekomst ouders de kans bieden om hun kinderen na school rechtstreeks te laten afzakken naar de lessen.

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.