Black Panther zit boordevol actie en technologische snufjes

09/04/2018

Black Panther speelt zich af in Wakanda, een fictief Afrikaans land. Regisseur Ryan Cooder wist een indrukwekkende cast te verzamelen. Chadrick Boseman speelt de rol van Black Panther en Andy Serkis laat zich van zijn slechtste kant zien. Ook Martin Freeman en Forest Whitaker zijn van de partij.

Vibranium

Door een meteorietinslag is er vibranium vrijgekomen op Wakanda, een grondstof die gebruikt wordt om nieuwe technologie uit te vinden. Om het vibranium te beschermen, sluit Wakanda zich af van de wereld met behulp van een krachtveld. Deze beschermende koepel zorgt ervoor dat buitenstaanders Wakanda zien als een arm land.

T’Challa moet als koning van Wakanda moeilijke keuzes maken tussen zijn eigen belangen en die van zijn volk. Hij probeert er alles aan te doen om een oorlog te voorkomen, maar wanneer een oude vijand weer opduikt moet hij vechten om zijn plaats op de troon te behouden. Enkel de echte koning mag het hypertechnologische heldenpak van Black Panther dragen.

Indrukwekkende achtervolgingen

Een menselijke panter op het dak van een wagen zien voorbijrijden, in deze actiefilm kan het. Black Panther zet zijn klauwen in het dak van een blauwe Lexus, terwijl hij Ulysses Klaue achterna zit. In deze waanzinnige achtervolgingsscene zijn ongeveer 150 wagens en 700 mensen betrokken. Ook de helikopters en wapens ontbreken niet. Zelfs James Bond (007) zou er nog iets van kunnen leren.

The king of hip-hop

Niemand minder dan Kendrick Lamar werd gevraagd om de soundtrack van Black Panther te verzorgen. Deze artiest heeft net 5 Grammy Awards gewonnen. Hij stond in voor het volledige album van Black Panther en werd bijgestaan door artiesten zoals The Weeknd, SZA, en Khalid. Het nummer ‘Pray For Me’ gaat over de mentale strijd waar superhelden mee geconfronteerd worden.

Actie en hoogstaande technologie 

Black Panther is een film vol actie en indrukwekkende technologische snufjes. Marvel is er opnieuw in geslaagd om een nieuwe en interessante superheld in de kijker te zetten. Het Afrikaanse thema zorgt voor heel kleurrijke scènes en boeiende personages.

Stefaan Vandromme

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.