5
#Good to know
#Workshop
#Nieuws
#Event

WIN een kortfilm-project voor jouw jongeren!

Lichten, geluid, camera, actie! Jullie jongeren een onvergetelijke ervaring bezorgen en tegelijkertijd hun digitale skills en zelfvertrouwen een boost geven? Nood aan creativiteit, verbinding en versterking? Dan past onze nieuwe projectoproep misschien wel in jullie straatje!

Share

Quindo lanceert dit jaar een nieuwe editie van 'FilmLab', een uniek traject waarbij we samen met jullie een videoproject op maat organiseren. Gedurende een zestal bijeenkomsten nemen we jullie jongeren mee in de mooie wereld van videoproductie.

Van het leven op een filmset tot hands-on ervaring met verschillende rollen en verantwoordelijkheden. Met FilmLab willen we kwetsbare jongeren motiveren, inspireren en hen helpen cruciale vaardigheden te ontwikkelen die van pas zullen komen in vele domeinen van hun leven.

Welke organisaties komen in aanmerking voor FilmLab?

Medialab Quindo wil met dit project bruggen bouwen en mensen, organisaties en boodschappen in de kijker zetten voor wie er in de reguliere media niet altijd plaats is.

We zijn op zoek naar social-profitorganisaties uit Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Brussel die werken met kwetsbare jongeren (16+). Idealiter kan jullie organisatie FilmLab koppelen aan een pedagogisch project, de missie en visie en talenten en interesses van jullie jongeren. Wij kijken ernaar uit om samen te werken met organisaties die onze passie voor het versterken van jongeren delen.

Hoe verloopt het FilmLab traject?

Het traject dat we met de jongeren doorlopen omvat een zestal bijeenkomsten van 2 à 3 uur verspreid over een periode van 1 tot 4 maand.

We werken naar één (audiovisueel) eindproduct toe, maar ook het traject zelf is ontzettend belangrijk. Samen met dat jongerenteam bepalen we het thema van de video. Tijdens de sessies behandelen we o.a. storytelling, scripting en storyboarding. De gasten verdiepen zich in de technische aspecten van videoproductie, zoals camerawerk en geluidsopnames en krijgen de kans om alles in de praktijk om te zetten en te experimenteren.

Na selectie van de inzendingen plannen we een eerste kennismakingsgesprek in. Dan bekijken we samen hoe we het traject vorm kunnen geven, plannen we de sessies concreet in en kijken we wie we allemaal bij het traject kunnen betrekken.

Doorheen het FilmLab nemen de gasten een rol in die aansluit bij hun interesses en vaardigheden. Iedereen wordt klaargestoomd om op alle nieuwe vaardigheden en kennis in de praktijk te brengen, tijdens de opnamedag en op set.

We werken toe naar een première. Dit is voor de deelnemers een geweldige kans om al hun harde werk en creativiteit tot leven te zien komen op het (grote) scherm. Dit gebeurt bij voorkeur op een door de partnerorganisatie gekozen locatie waar eventueel zelf publiek aanwezig is.

Voor meer informatie kan u terecht bij blixa@quindo.be

Wat verwachten wij van jullie?

Wij voorzien de omkadering van het FilmLab, de begeleiding en het materiaal. Van partners verwachten we:

  • Dat ze één projecteigenaar aanduiden die als contactpersoon optreedt en die minstens één vaste begeleider tijdens de sessies voorziet.

  • Sterke praktische ondersteuning bij organisatie van de sessies en de opnamedag (zodat wij kunnen focussen op de opnames zelf)

  • Locatie voor de workshopsessies

  • De organisatie van de première

  • Communicatie van het project en eindresultaat

  • Voorzien in vervoersonkosten begeleider

  • Opstart van het project tussen oktober 2023 en februari 2024. 

Hoe verloopt de selectieprocedure?

Kriebelt het om samen kwetsbare jongeren hun talenten te laten ontdekken, hun zelfvertrouwen te boosten en plezier te hebben in het proces? Tot 30 september 2023 kan u uw organisatie kandidaat stellen via deze link. Op 2 oktober 2023 worden de organisaties geselecteerd met wie we tussen oktober 2023 en april 2024 aan de slag gaan binnen ons FilmLab.

Kandidaat voor FilmLab?

Facebook Instagram Tiktok