Blokken tijdens de feestdagen? Met deze vijf tips overleef je het!

20/12/2019

De feestdagen komen eraan. Bereid je dus voor op talloze cadeaus, duizend-en-een hapjes, lauwe glühwein, gekke vrienden en familie. Uiteraard willen studenten ook optimaal genieten van deze feeërieke periode, ook al liggen de examens op de loer. Blokken en feesten? Geen goeie combo … met deze tips wordt de blokperiode wel een stuk aangenamer!

Koud? Kersttrui!

De temperaturen kunnen wel eens stevig dalen tijdens de blok, het is tenslotte ook de kerstperiode. Laat je daarom volledig in de sfeer brengen en dos jezelf uit met een kersttrui én een kerstmuts. Zo heb je het warm en is Kerstmis dichterbij dan je denkt!

Kersthapjes als beloning

Je hebt een hoofdstuk afgerond en je wil jezelf belonen met een hapje. Veel studenten grijpen dan naar een klassieke wafel of een appel, maar tijdens de blokperiode mag het wat meer zijn. Neem daarom af en toe een zalmtoast, een ovenpasteitje of een stukje cake als beloning, want het is uiteraard kerst.

Hul je kamer in kerstsfeer

Is het tijd voor een blokpauze? Neem de tijd om je kamer te versieren met een kerstboom, feeërieke verlichting, slingers, etc. Op die manier is het altijd fijn om pauzes te nemen. Jingle bells, jingle bells, study all the way!

Drink in stijl

Vergeet niet voldoende te hydrateren tussen al dat zwoegen door! Talloze waterflessen vliegen de deur uit, maar geef toe: die zien er allemaal zo saai uit, zeker tijdens de kerstperiode. Zoek daarom een (lege) champagnefles en vul die met dat flessen- of kraantjeswater. Als je nog eens dorst hebt, kan je echt drinken in stijl.

Geniet!

Wat je ook niet mag vergeten, is dat het kerstvakantie is en dat betekent heerlijk gezellige dagen met leuke mensen rondom je. Neem dus gerust wat blokvrije dagen. Zeker op nieuwjaarsdag, want dan heb je wellicht toch een kater …

LEES OOK

Timothy Maesen

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.