Blokken voor dummies

19/12/2017

In het secundair onderwijs zijn de examens bijna achter de rug maar in het hoger onderwijs moet het nog allemaal beginnen. Zie je het niet helemaal zitten? Of weet je zelfs niet wanneer jouw examens plaatsvinden? Geen nood, talentcoach Frank Dejonghe weet raad.

1.Zorg ervoor dat je ‘blokklaar’ bent

‘De studenten moeten blokkaar zijn tegen vrijdag 22 december’, vertelt Frank Dejonghe. Met ‘blokklaar’ bedoelt de talentcoach dat je best alles op tijd afdrukt. Daarnaast raadt hij aan om voor de blokperiode de notities te verzamelen van de lessen waarop je afwezig was.

2.Maak een realistische planning

Een planning kan volgens de talentcoach enorm veel helpen tijdens de blok. ‘Voor de ene student moet zo’n planning erg uitgebreid zijn, van uur tot uur. Voor de andere student volstaat het om dagdelen te gebruiken’, aldus Frank Dejonghe. Verder is het handig als je de mensen in je omgeving op de hoogte brengt van je planning.

3.Vergeet niet te ontspannen

‘Toen ik studeerde, nam ik graag even de tijd om te gaan sporten’, zegt de talentcoach. Door te sporten krijgen je hersenen meer zuurstof waardoor je meer energie krijgt om de leerstof te verwerken. ‘Films of series kan je ook gebruiken om even te ontsnappen aan de examenstress’, aldus Frank Dejonghe.

Geloof vooral in jezelf en praat erover als je het even moeilijk hebt. Succes!

Lees ook:

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.